Latviešu režisori saņem balvas animācijas festivālā Šveicē (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latviešu režisori Anete Melece un Ēvalds Lācis 11. starptautiskajā animācijas filmu festivālā «Fantoche» («Fantošs») Šveicē saņēmuši godalgas, informēja projekta pārstāvis Uldis Mākulis.

Ēvalda Lāča filma «Eži un lielpilsēta» (2013) saņēma bērnu žūrijas galveno balvu «Best Kids» un arī publikas balvu kategorijā «Animācija bērniem».

Bet Anetes Meleces filma «Kiosks» (2013) kategorijā «Šveices konkurss» saņēma žūrijas īpašo balvu un publikas balvu, informēja Mākulis.

Ēvalda Lāča filma «Eži un lielpilsēta» ir stāsts par dzīvnieku un cilvēku pasaules savstarpējo mijiedarbību. Kādā rītā, ezim pamostoties, viņa iemīļotais mežs ir pazudis. Tā atgūšanai ežu pāris rada īpašu plānu. Filma producēta Rīgas animācijas filmu studijā «Animācijas brigāde».

Anetes Meleces filma «Kiosks» ir stāsts par kioska pārdevējas Olgas vienmuļo ikdienu. Viņa sapņo par ceļojumu uz kādu eksotisku zemi. Šis sapnis šķiet nepiepildāms. Taču notiek kāds negadījums un Olgas dzīve pārvēršas. «Kiosks» ir režisores maģistra diplomdarbs Lucernas Mākslas augstskolā, kas producēts Cīrihes filmu studijā «Virage film». Šveicē veidoto filmu atbalstījis arī Latvijas Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Arī festivāla Starptautiskajā filmu konkursā ar «Starptautiskā tēva diena» piedalījās režisors Edmunds Jansons (studija «Atom Art»).

Festivāls norisinājās no 3. līdz 8. septembrim Šveices pilsētā Bādenē (Baden).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu