Nikolass Keidžs notver bīstamāko Aļaskas slepkavu (25)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jaunā režisora Skota Vokera (Scott Walker) debija ir sasniegusi arī Latvijas kinoteātrus un ar Nikolasu Keidžu (Nicolas Cage), Džonu Kjūsaku (John Cusack) un Vanesu Hadžensu (Vanessa Hudgens) galvenajās lomās. Filma, kura balstīta uz patiesiem notikumiem par kādu sērijveida slepkavu Aļaskā, - «Sasalusī zeme» («The Frozen Ground»).

Kura bija pēdējā lieliskā filma ar Nikolasu Keidžu galvenajā lomā?

Apraksts. Maniaks Roberts Hansens (Dž. Kjūsaks) savus noziegumus pastrādāja XX gs. 80. gados un tika turēts aizdomās par 20 sieviešu noslepkavošanu. Viņš aizveda savus upurus Aļaskas savvaļā, vēroja tos un pēc tam medīja kā dzīvniekus. Maniaks dzīvoja kā gluži parasts cilvēks – bija kārtīgs ģimenes tēvs, ceptuves īpašnieks un krietns mednieks. Policijas centieni aizturēt slepkavu cieta sakāvi, un tā turpinājās veselus 13 gadus. Tikai policijas seržants Džeks Halkombs (N. Keidžs) nenolaiž rokas un pamazām tuvojas mērķim – slepkavību noslēpuma atminējumam.

Pārdomas. Godīgi sakot, nesaprotu, kāpēc Keidža karjera ir tik skumja, kāda tā izskatās. Viņš tiešām nav slikts aktieris, šķiet, viņš vienkārši parakstās uz jebkuru filmu, kura viņam var atļauties samaksāt. Starp neskaitāmām ārprātīgi sliktām filmām uzziedēja lieliskā «The Bad Lieutenant» un «Kick Ass», bet tas arī viss. Varbūt šī filma nav tik slikta kā «Drive Angry», «The Wicker Man» vai «Ghost Rider», bet joprojām par labu to nosaukt nav iespējams.

Šajā filmā vainojama būtu režisora vājā pieredze, jo aktieri nudien nav slikti, filmas ideja arī nav peļama un pats stāsts ir interesants. Lai arī vārdi «balstīts uz patiesiem notikumiem» skatītāju vairāk atbaida nekā piesaista, tomēr zināmu esenci filmai tas dod, īpaši, ja filmas beigās parāda īstās noslepkavoto meiteņu fotogrāfijas.

Par Džonu Kjūsaku komentāru maz, jo viņš vienmēr ir spējis notēlot, ko un kā vajag. Vanesa Hadžensa, kura tēlo izdzīvojušo prostitūtu, arī ir lieliska. Starp citu, viņa ilgi gatavojās šai lomai. Lai nospēlētu ainu, kurā viņa dejo pie stieņa un rāda savu skaisto augumu,

Vanesai esot bijis daudz jātrenējas un vairākas nedēļas jāvēro pavisam īstas striptīza dejotājas. Ko lai saka, grūta dzīve šiem aktieriem.

Arī Nikolass Keidžs tēlo gluži labi, tomēr tas viss kopā neiedarbojas.

Džons Kjūsaks (John Cusack) filmā «Sasalusī zeme» atveido galveno ļaundari, slepkavu Robertu Hansenu
Džons Kjūsaks (John Cusack) filmā «Sasalusī zeme» atveido galveno ļaundari, slepkavu Robertu Hansenu Foto: Ekrānuzņēmums no YouTube video

Filma stāsta par Aļaskas maniaku Robertu Hansenu, kurš plosījās astoņdesmitajos un savas labās slavas un vārgo pierādījumu dēļ nebija notverams ļoti ilgu laiku. Viņš spīdzināja un nogalināja aptuveni divdesmit sievietes. Viņš tika notverts 1983. gadā, un viņam piesprieda 461 gadu ieslodzījumā. Cik zināms, Roberts ir dzīvs vēl šobaltdien.

Īstais Roberts Hansens
Īstais Roberts Hansens Foto: publicitātes

Lai cik skaista būtu filmas vide, Aļaskas daba un tamlīdzīgi, arī drūmi piekrāsotā noskaņa nepalīdz. Montāža ir neloģiska, drāmas un spriedzes filmā maz. Dialogi samocīti, un pāris stundas pēc filmas noskatīšanās tā jau ir piemirsusies. Apskatīties svētdienas vakarā televizorā nav ne vainas, bet tērēt naudu kino ekrānam neiesaku.

Vērtējums: 6/10

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu