Kinoblogeri aicina uz divu dienu kinofestu «Spektrs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kinoblogeri organizē vēl nebijušu divu dienu kinofestu «Spektrs» lielākajiem Latvijas kino faniem. Festivāls norisināsies 9. un 10. novembrī kinoteātrī «Kino Citadele», un tā gaitā jebkurš varēs uz lielā ekrāna izbaudīt filmas, kas vēl nav bijušas Latvijas kinoteātros, - kulta klasiku, lekcijas, prezentācijas un konkursus no kinoblogeriem.

 
«Dižais Skaistums»
«Dižais Skaistums» Foto: publicitātes

Pirmizrādes sestdien

«The Great Beauty» / «Dižais Skaistums» (2013)

Rež. Paolo Sorrentino

Paolo Sorrentino filmas ir ne tikai vizuālo mākslu saldēdiens, bet arī kino ar lielo burtu. Ir pilnīgi skaidrs, ka gluži kā iepriekšējās filmās («Il Divo», «This Must be the Place»), arī jaunākā filma turpinās plūstošo ainu un sulīgu kadrējumu virknējumus, kas papildināts ar niansētiem stāstiem un galveno varoņu pārdomām. Kopā tas veido mākslas darba cienīgu baudījumu. Arī mūsdienu Romas, kā atsevišķa filmas tēla, portretējums ir interesanta filmas sastāvdaļa.

Biļetes šeit

«Carrie» / «Kerija» (2013)

Rež. Kimberlija Pīrsa («Boys Don’t Cry»)

Domājams, ka Stīvena Kinga meistarību dramatisku un šermuļus uzdzenošu stāstu veidošanā apšaubīt vairs neuzdrošinās neviens. Tādēļ viņa 1974.g. romāna «Carrie» modernizētā filmas versija ar Hloju Greisu Morencu (Chloë Grace Moretz) un Džūlianu Mūru galvenajās lomās filmā, kas tiek uzskatīta par tiešu 1976.gada Braiena De Palmas (Brian De Palma) filmas rimeiku, būs labs atgādinājums zinātājiem un elpu aizraujoša pirmā pieredze, tiem, kuri vēl tikai iepazīst šo stāstnieku.

Biļetes šeit

«Dallas Buyers Club» / «Dalasas Pircēju Klubs» (2013)

Rež. Žans-Marks Valī

Metjū Makonaheja (Matthew McConaughey) vārds pēdējos gados no romantisko komēdiju cienītāju magnēta kļuvis par kvalitatīva kino sinonīmu - kurš gan būtu domājis! Un arī viņa jaunākais darbs, «Dallas Buyers Club», turpina šo tradīciju, piedāvājot vienu no labākajiem aktierdarbiem visā Makonaheja karjerā. Šajā spēcīgajā, bet optimistiskajā retro-drāmā bez Metjū redzēsim arī Džaredu Leto, Dženiferu Gārneri un Stīvu Zānu.

Biļetes šeit

«Cabin in the Woods» / «Būda Mežā» (2012)

Rež. Drū Godārs

Atpakaļ uz «Būdu Mežā» - jeb ar ko tad viss sākās! Leģendāro «Kinoblogeri piedāvā» pirmo seansu nu ir iespējams piedzīvot vēlreiz, tāpat kā noskatīties šo lielisko šausmu komēdiju uz lielā ekrāna (jo par daudz vienkārši nevar būt) satriecošā nakts seansā ar saprotošu auditoriju! Visiem nācējiem - ekskluzīvs pārsteigums! Pirms filmas - ekskluzīvs grupas «Gapoljeri» mini-koncerts (nē, tas nav iepriekš minētais pārsteigums.

Biļetes šeit

 
«Izdzīvo Tikai Mīlētāji»
«Izdzīvo Tikai Mīlētāji» Foto: publicitātes

Pirmizrādes svētdien

«Only Lovers Left Alive» / «Izdzīvo Tikai Mīlētāji» (2013)

Rež. Džims Džārmušs («Coffee & Cigarettes», «Ghost Dog: Way of the Samurai»)

Neparasts mīlasstāts starp Ādamu un Ievu. Ādams, andergraunda mūziķis, dzīvo pelēcīgajā Detroitā, dienās neiziedams no mājas un slīgdams dziļā depresijā, redzot pasaules notikumu virzību. Ieva, dzīvespriecīga un noslēpumaina būtne, ierodas pie drauga, ar kuru kādu laiku bija pašķīrusies. Viņu mīlas stāts ir risinājies jau vairākus gadsimtus, taču viņu kaislīgās attiecības apdraud Ievas jaunākā māsa…

Biļetes šeit

«All is Lost» / «Viss Zudis» (2013)

Rež. Džei-Sī Čandors («Margin Call»)

Aktierim Robertam Redfordam, kura aktiera gaitas aizsākās sešdesmitajos gados, izdodas atkal un atkal skatītājus mazliet pārsteigt un pierādīt, ka viņš joprojām ir viens no labākajiem. Šogad kopā ar «Margin Call» režisoru piedāvā skatītājiem teju bezteksta solo izrādi par cilvēku, kurš okeānā avarējušā jahtā cīnās par savu dzīvību un veselo saprātu.

Biļetes šeit

«The Counselor» / «Advokāts» (2013)

Rež. Ridlijs Skots («The Gladiator», «Blade Runner»)

Leģendārais režisors Ridlijs Skots («Gladiator», «Blade Runner») apvieno spēkus ar ne mazāk leģendāro ASV rakstnieku Kormaku Makkartiju («No Country for Old Men», «The Road»), kurš pašrocīgi sarakstīja scenāriju šim tumšajam trillerim par šaubīgu cilvēku vēl šaubīgākajiem darījumiem ASV/Meksikas pierobežā. Kā jau Kormaka Makartija prozai pierasts, iznākums var būt tikai viens… Ko nevar nosaukt par šaubīgu, ir filmas aktieru ansamblis - Maikls Fasbenders, Kamerona Diaza, Havjērs Bardems, Penelope Krusa un Breds Pits apliecina, ka Skota/Makartija tandēms pulcē tikai labākos!

Biļetes šeit

«Nebraska» / «Nebraska» (2013)

Rež. Aleksandrs Peins («Sideways», «About Schmidt»)

Režisors Aleksandrs Peins, kura veidotās filmas vienmēr bijušas zīmīgas ar izjustu cilvēcīgumu un stāstu, kas uzrunā plašas auditorijas, ar jaunāko filmu Nebraska, atgriežas pie reiz aizsāktās (About Schmidt) novecošanas un vientulības (Sideways) tēmām. Sirmgalvja tēva un laika gaitā atsvešinājušā dēla atkal iepazīšanās stāsts tiek uzskatīts par režisora līdz šim aizkustinošāko un labāko darbu.

Biļetes šeit

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu