Ķeskas pa gaisu! Mačete nogalina atkal (18)

Mārtiņš Otto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mēneša sākumā uz Latvijas kino ekrāniem nonāca filma «Mačete nogalina» («Machete Kills»), kas ir režisora, scenārista un producenta Roberta Rodrigesa («Desperado», «No krēslas līdz rītausmai», «Grēku pilsēta» u.c.) jaunākais darbs.

Robertam Rodrigesam noliktavā mākslīgo asiņu netrūkst.

Apraksts. Bijušais meksikāņu «federale» Mačete atgriežas uz lielajiem ekrāniem! Šoreiz pats ASV prezidents viņu vervē misijai, kura parastam mirstīgajam nebūtu pa spēkam. Mačetem nāksies iemanīties Meksikā, lai noķertu traku revolucionāru un ekscentrisku miljardieri, kurš tirgojas ar ieročiem un lolo sapni sākt postošu karu. Un tikai Mačete var novērst tuvojošos globālo haosu!

Pārdomas. Man Roberta Rodrigesa daiļrade vienmēr ir patikusi. Protams, ja mēs pieveram acis uz Rodrigesa neveiksmīgā mēģinājuma iejaukties ģimeņu filmu tirgū kad viņš uzfilmēja trīs «Spiegu bērnu» (Spy kids) filmas, citu par citu sliktāku un stulbāku. Šajā sarakstā kā slikto paraugu nedrīkst piemirst arī «Reiz Meksikā» (Once Upon a Time in Mexico).

Kad Rodrigezs ar Tarantino izveidoja dubultfilmu «Grindhouse», kas sastāvēja no Rodrigeza «Šausmu planētas» («Terror Planet») un Tarantino «Nāves pierādījuma» (Death Proof), viņi nolēma filmu papildināt ar neeksistējošu filmu reklāmrullīšiem, un viens no tiem bija «Mačete» (Machete). Rodrigess šo izdomāto rullīti pārvērta par īstu filmu, un tā mēs pirms trīs gadiem iepazināmies ar pirmo «Mačeti».

«Mačete» ir atgriezusies, bet daudz asiņaināka, absurdāka un pilnīgi traka. Lai arī tas daudziem traucē, man tieši šis pārspīlējums filmu padara par lielu joku, kurš kopumā nostrādā lieliski. Ticu, ka daudziem neliekas ļoti smieklīga aina, kur ar mačeti tiek pārrauts pretinieka vēders, izrauta ķeska un iesviesta helikoptera propellerā, kurš aiz ķeskas nelieti uzrauj augšā un pārvērš to par sarkanu lietus mākoni. Šis jau ierindojas «splatter» filmu žanrā, kurš ne visiem iet pie dūšas, tāpēc,

iespējams, solīdas meitenes labāk atstāt mājās un kino apmeklēt ar saviem rupjākajiem draugiem.

Skatoties uz filmas komandu, izskatās, ka šī ir vienkārši izklaide pašiem aktieriem. Nezinu nevienu citu filmu, kurā mēs ieraudzītu Čārliju Šīnu kā ASV prezidentu, Melu Gibsonu un Lēdiju Gāgu. Šādi aktieri un personības kino uzņemas tikai par vājprātīgām naudas summām vai arī bez maksas - draudzības un izklaides vārdā. Ņemot vērā «Mačete nogalina» budžetu, kas ir «nieka» pārdesmit miljonu dolāru, visticamākais, ka nostrādāja otrais variants.

Mačeti atveido Denijs Treho (Danny Trejo), kurš nākamā gada maijā svinēs 70. dzimšanas dienu, ir īsts «darba zirgs», jo ir filmējies vairāk nekā 250 kino un TV filmās, un arī patlaban dažādās izstrādes stadijās atrodas vairāk nekā desmit projekti ar aktiera piedalīšanos. Par Denijonkuli teikt neko sliktu nevaru, viņš ir savā elementā un, lai arī vienmēr vienāds, vienmēr arī vienādi lielisks.

Starp citu, Denijs

Treho personīgi pasveicināja Latvijas kino skatītājus īpašajā blogeru seansā.

Ļoti iesaku tiem sekot līdzi un apmeklēt regulāri, jo tur vienmēr ir interesantas prezentācijas, balvas, filmas sanāk nereti noskatīties ātrāk par pārējo pasauli un redzēt personīgus apsveikumus latviešiem no dažādiem režisoriem un lieliem aktieriem. Šovasar kino blogeru pasākumā Latvijas kinoskatītājus sveicināja arī filmas «Vilknadzis» titullomas atveidotājs Hjū Džekmens.

Noslēgumā, ja spēj skatīties kino, kurš pilnīgi nevienu brīdi nav domāts nopietni, ir pārspīlēts līdz stulbumam un smieklīgs bez gala, tad šī filma ir tieši tev. Ķeskas pa gaisu, automāts - sievietes krūšturis, nocirstas rokas, galvas, kājas un viss, ko var nocirst. Ja tas iet pie dūšas, tad draugus padusē un marš uz kinoteātri!

Vērtējums: 6.5/10

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu