Kinoteātros sāk demonstrēt asa sižeta filmu «Robokops» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

14.februārī Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt zinātniskās fantastikas trilleri «Robokops» («Robocop»), kas ir 1987.gadā iznākušās leģendārās asa sižeta filmas mūsdienu versija. Galvenajās lomās - Džoels Kinemans («Slepenā mītne»), Gerijs Oldmens («Tumšā bruņinieka» triloģija), Maikls Kītons («Betmens»), Ebija Korniša («Aizliegtais paņēmiens»), Semjuels L.Džeksons («Lubene», «Atriebēji») un citi. Filmas darbība risinās 2028. gadā Detroitā, ASV. Kad priekšzīmīgs policists, ģimenes cilvēks Alekss Mērfijs, pildot dienesta pienākumus, tiek smagi sakropļots, starptautiskais robotu tehnoloģiju konglomerāts «OmniCorp» saskata lielisku iespēju uzkonstruēt daļēji cilvēku, daļēji robotu.

Filmas režisors ir brazīlietis Žozē Padilja («Elites vienība»), bet scenāriju jaunajai filmai sarakstījuši oriģinālā «Robokopa» idejas autori. Filmu veidojušas kompānijas «Metro Goldwyn Mayer» un «Columbia Pictures», bet tās ražošanas izmaksas tiek lēstas 100 miljonu ASV dolāru apmērā. Režisors Žozē Padilja: «Mani fascinē 1987.gada «Robokops», kuru uzņēmis izcilais Pols Verhovens, un ideja, kuru iemieso filmas centrālais varonis – daļēji cilvēks, daļēji robots. Viņa cilvēciskajai pusei nākas atrasties nepārtrauktā konfliktā ar mākslīgi radītu intelektu un programmu. Lai arī mūsu filmas idejas pamatā ir oriģinālais «Robokops», tomēr mēs filmas darbības rādiusu un mērogu esam padarījuši krietni plašāku.»

Titullomas tēlotājs Džoels Kinemans: «Kad uzzināju, ka jauno filmu par robotu-policistu uzņems Žozē Padilja, es nevilcinoties piekritu piedalīties šajā projektā. Jauno filmu mēs veidojām ar milzu atbildības sajūtu, jo mūsdienās vairums «rimeiku» tiek veidoti tikai ekonomisku apsvērumu dēļ. Ar Žozē režisora krēslā mēs esam radījuši inteliģentu spriedzes filmu.»

Aktieris Gerijs Oldmens, kurš filmā spēlē zinātnieku, Robokopa izgudrotāju, piebilst: «Filma ir izklaidējoša un spriedzes pilna, taču tajā pašā laikā tā skar nopietnus un interesantus jautājumus. Vai eksistē dvēsele? Vai mana varoņa darbs ir ētisks? Es tēloju zinātnieku, kurš šā nozīmīgā atklājuma un panākuma dēļ, proti, radot pa pusei robotu, pa pusei cilvēku, risina jautājumus par apziņu un zemapziņu. Esmu pārliecināts, ka skatītāji novērtēs labi pavadītu laiku kinoteātrī, vienlaikus domājot arī par jautājumiem, kurus uzdod filma un tās veidotāji.»

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu