Holivuda rada bērnu filmiņu «Robokops» (20)

Mārtiņš Otto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zinātniskās fantastikas trilleris «Robokops» ir 1987. gadā uzņemtās tāda paša nosaukuma leģendārās filmas mūsdienu versija. Filmas režisors ir brazīlietis Žozē Padilja («Elites vienība»), scenārija autori Džošua Zetumers un Edvards Ņūmeiers, kurš ir arī oriģinālā «Robokopa» idejas un scenārija autors. Galvenajās lomās - Džoels Kinemans, Gerijs Oldmens, Maikls Kītons, Ebija Korniša, Semjuels Lī Džeksons un Džejs Barušels.

Šo «Robokopa» versiju vajadzēja taisīt kā animācijas filmu.

Apraksts: 2028. gads Detroitā. Kad priekšzīmīgs policists, ģimenes cilvēks Alekss Mērfijs, pildot dienesta pienākumus, tiek smagi sakropļots, starptautiskais robotu tehnoloģiju konglomerāts «OmniCorp» saskata lielisku iespēju uzkonstruēt daļēji cilvēku, daļēji robotu - policistu. «OmniCorp» ražojumi jau gadiem tiek izmantoti militārajām vajadzībām, taču civilajā aizsardzībā to izmantošana līdz šim bijusi aizliegta. Konglomerāta vadītāji cer gūt grandiozu peļņu, taču nav rēķinājušies, ka viņu radītajā iznīcināšanas mašīnā joprojām pukst cilvēka sirds.

Pārdomas: Kādēļ gan pārtaisīt leģendāro Pola Vorhovena (Paul Verhoeven) filmu «Robocop» mūsdienu versijā, ja visi vecās filmas fani ir pret to? Protams, tikai un vienīgi peļņas nolūkos, neizrādot īpašas simpātijas vai cieņu pret oriģinālo versiju.

Te uzreiz mēs arī nonākam pie filmas vislielākās problēmas, tas ir reitings «PG 13». Tas nozīmē, ka filmā, kurā stāsts ir par kāda policista sakropļošanu, pēc tam tā ķermeņa daļu aizstāšanu ar robota elementiem, ir paredzēta jauniešiem. Šim tēlam jācīnās pret noziedzību un jābūt labo cilvēku aizstāvim un ļaundaru biedam. Tomēr, lai cik nežēlīgi izklausās šis ievads, nebaidies,

Disneja animācijas filmās reizēm ir vairāk asiņu nekā šajā veidojumā.

Ja atceramies oriģinālo filmu, tai reitings bija «R», tātad jauniešiem vispār nav ko darīt šīs filmas seansā, un nav nekāds brīnums. Domājams, ainu, kurā Robokops izvarotājam nošauj locekli, tēmējot caur cietušās brunčiem, neviens nav aizmirsis.

Patiesībā varbūt pat pārtaisīt filmas nav nemaz tik slikti, ja to nedara pavirši. Režisors Žozē Padilja nespēja tikt galā ar šo uzdevumu. Lai arī klīda baumas, ka filma būs diezgan ironiska un piepildīta ar jokiem, nevienā epizodē īsti pasmaidīt nesanāca. Arī drāma nekāda, lai arī Padilja centās uzsvērt Robokopa bezpalīdzību, pasaules un ASV attiecības, terorismu, noziedzību, cīņu par ģimeni un principā visu, kas varētu riest kādu asaru skatītāju acīs, bet arī no tā īsti nekas nesanāca. Tāpat kā apšaudes un asa sižeta ainu filmā ir pavisam maz.

Godīgi sakot, lai arī filma redzēta nesen, jau paspējusi padzēsties no atmiņas. Ar aktieriem viss kārtībā, īpaši uzsvērt vēlos Semjuelu Lī Džeksonu, kurš aizvien spēj pārsteigt un pēdējā laikā īpaši uzņemas ļoti interesantas lomas, kuras notēlo godam.

Nobeigumā -

pārāk sterila, garlaicīga un bezjēdzīga filma, par kuru naudu tērēt nav nekādas jēgas.

Žanrs nenolasās, oriģināla fani raud un plēš matus. Jaunieši priecājas. Daži producenti Ziemeļamerikā iegādājas sev jaunas mašīnas.

Vērtējums: 5/10

www.imdb.com

kino.kults.lv

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu