Olga Dreģe: es esmu pārejoša parādība (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Šo trešdien un ceturtdien kinoteātrī «Citadele» jaunā projekta «Leģendu vakars» ietvaros notika jaunās latviešu spēlfilmas «Džimlai rūdi rallallā» pirmizrāde. Pirms filmas demonstrēšanas viena no lentes zvaigznēm - aktrise Olga Dreģe sarunā ar TVNET atklāja, kāpēc viņa sevi neuzskata par leģendu.

Filma, kuras scenārija autors ir Māris Putniņš, bet režisori Māris Putniņš un Jānis Cimmermanis, stāsta par pensionāriem, kuri dzīvo veco ļaužu pansionātā un nolemj palīdzēt valstij pārvarēt ekonomisko krīzi, iestājoties armijā, izveidojot senioru rotu un atsakoties no pensijas. Filmā ir daudz interesantu piedzīvojumu. Tajā piedalās daudzi slaveni Latvijas aktieri - kino leģendas.

«Lai es nodzēstu šo vārdu «leģenda», man gribas teikt: es esmu pārejoša parādība,» norāda Dreģe, kas savulaik piedalījusies tādās filmās kā «Vella kalpi» un «Limuzīns Jāņu nakts krāsā».

Viņasprāt, aktieris dzīvo tikai vienam mirklim, bet pēc aktiera nāves viņu aizmirst.

«Esmu ļoti pateicīga liktenim par izvēlēto profesiju, kas man visu dzīvē iemācījusi

- pamest, paciest, pārciest, sevi nežēlot, sevi sadalīt, sevi iepazīt, sevi izzināt, sevi triekt, radīt, nepagurt, neapstāties. Mūžam būt ierindā. Nedomāt par to, vai sāp vai nesāp, ka tu esi slims. Vai tu vari vai nevari. To visu iemāca šī nežēlīgā aktiera profesija,» stāsta Dreģe. «Dakteri, psihologi, psihoterapeiti un neirologi saka, ka nevajag iedziļināties, nevajag tuvoties tādām sfērām, bet aktieris ir spiests tuvoties vājprātīgajam, kas viņam jāattēlo un jāspēlē. Viņš ir spiests tuvoties trakajam, viņš ir spiests tuvoties narkomānam, šai sajūtai, viņam tas ir jāizzina, lai jūs viņam noticētu.»

Foto: Mārtiņš Otto

Dreģe norāda, ka aktiera profesija palīdz iznīcināt cilvēkā zvēru un pilnībā izzināt sevi - kļūt par cilvēku.

Olga Dreģe uzskata, ka izcils aktieris no ierindas aktiera atšķiras ar izjūtām, ko izcils aktieris izspēlē ar visu sirdi un dvēseli. Viņa uzskata, ka izcilam aktierim nav tikai laba āriene, bet arī ir milzīga un neaptverama dvēsele.

Filmu no šodienas var redzēt lielākajos kinoteātros.

Lomās: Ingrīda Andriņa, Ļevs Birmanis, Olga Dreģe, Baiba Indriksone, Ģirts Jakovļevs, Astrīda Kairiša, Aivars Kalnarājs, Aina Karele, Leons Krivāns, Anta Krūmiņa, Jānis Kuplais, Juris Laviņš, Visvaldis Lācis, Marks Lebedevs, Pēteris Liepiņš, Jānis Lībietis, Jānis Paukštello, Gunārs Placēns, Juris Pučka, Kaspars Pūce, Jakovs Rafalsons, Āris Rozentāls, Velta Skurstene, Tamāra Soboļeva, Velta Straume, Imbi Strenga, Juris Strenga, Irina Tomsone, Arno Upenieks, Andris Vītiņš, Ziedonis Ločmelis, Juris Žagars, Mārtiņš Vilsons, Mārtiņš Egliens, Uldis Dumpis, Anita Kvāla, Rūdolfs Plēpis, Harijs Spanovskis un citi.

Jaunais projekts «Leģendu vakars» atkārtoti notiks 16. aprīlī kinoteātrī «Citadele». Tiks rādīta pirmizrāde filmai, piedzīvojumu drāmai «Noass». Pasākuma «Leģendu vakars» mērķis ir aicināt vecākus cilvēkus apmeklēt mūsdienu kinoteātrus. No šā gada 3. marta kinoteātrī «Citadele» ir pieejamas senioru biļetes, kas ir lētākas.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu