Filmai par Mārtiņu Freimani saziedoti apmēram 9 500 eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Filmai par Mārtiņu Freimani saziedoti apmēram 9 500 eiro, aģentūru LETA informēja Mārtiņa Freimaņa fondā. Pieminot pāragri mūžībā aizgājušo mūziķi Mārtiņu Freimani, nodibinājums «Mārtiņa Freimaņa fonds» februāra sākumā aicināja iedzīvotājus ziedot filmas veidošanai par mūziķi.

Cilvēki var izmantot fonda mājaslapā «www.mff.lv» izveidoto jauno ziedošanas sistēmu, kas radīta, ņemot vērā pasaules pieredzi ziedojumu piesaistei ar interneta starpniecību. Fonds aicina iegādāties dokumentālās filmas «Freimis. Mārtiņš Freimanis» DVD jau iepriekš - ziedojot 15 eiro. Savu filmas kopiju ziedotājs varēs saņemt pēc filmas tapšanas.

Kopumā filmas veidošanai vajadzīgi 23 605 eiro. Fonds plāno uzrunāt arī sponsorus un pašvaldības, kurās notiek filmas darbība.

Fonda pārstāve norādīja, ka darba pirmizrāde būs Mārtiņdienā - 10.novembrī. Pašlaik netiek pieļauts cits filmas iznākšanas laiks.

Dokumentālo filmu paredzēts veidot sadarbībā ar režisoru Arvīdu Krievu. Jau patlaban esot savākts vērienīgs unikālu materiālu kopums, kas tiks iekļauts pilnmetrāžas dokumentālajā filmā.

Režisors Krievs atklāj, ka iecere par filmas veidošanu radusies jau krietni sen. «Meklējām aktierus spēlfilmai, ar rokas kameru tāpat pafilmējot, lai pieradinātu aktieri, un redzējām, cik viegli Mārtiņš kontaktējas ar kameru. Bija skaidrs, ka toreiz vēl maz pazīstamā grupa «Tumsa» dienās kļūs slavena un tāds videomateriāls būs filmas vērts,» stāsta režisors. Viņš atklāj, ka autoru rīcībā ir unikāli materiāli, kādu nevienam nav.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu