Top10: visu laiku ienesīgākās animācijas filmas (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunā animācijas filma «Ledus sirds» («Frozen») ieviesusi būtiskas izmaiņas visu laiku ienesīgāko animācijas filmu sarakstā. Lūk, jaunais top10.

 
Foto: publicitātes

10. «Shrek Forever After» $752,600,867 (2010)

Animācijas filma «Šreks: ilgi un laimīgi» («Shrek Forever After») ir ceturtā daļa populārajā cilvēkēdāja Šreka franšīzē. Iznākšanas pirmajās dienās Ziemeļamerikas kinoteātros tā uzreiz nopelnīja 71,3 miljonus dolāru. Kopsummā iekasēti vairāk nekā 752 miljoni.

Anotācija. Ilgās pēc vecajiem labajiem laikiem, kad viņš jutās kā «īsts cilvēkēdājs», Šreks noslēdz vienošanos ar viltīgo un blēdīgo Rumpelrūķi un attopas ačgārnā un greizā Tāltālajā. Lai glābtu draugus, atjaunotu kārtību savā pasaulē un atgūtu savu īsto un vienīgo mīļoto Fionu, Šrekam nākas krietni pasvīst.

 
Foto: publicitātes

9. «Shrek the Third» $798,958,162 (2007)

Arī trešā Šreka daļa ir komerciāli veiksmīga. Gandrīz 800 miljoni.

 
Foto: publicitātes

8. «Ice Age: Continental Drift» $877,244,782 (2012)

«Ledus laikmets 4: Kontinentu dreifs» («Ice Age 4: Continental drift») pirms diviem gadiem kļuva par kino supergrāvēju.

Apraksts. Mamuta Menija meita Persika ir paaugusies un droši vien tieši savu ekscentrisko oposumu tēvoču ietekmē kļuvusi par spurainu pusaudzi. Edijs un Krešs ir vairāk nekā gatavi nodot krustmeitai dzīves svarīgākās atziņas un kaskadieru triku tehnikas noslēpumus. Sids ir sajūsmā, kad uzrodas viņa sen zaudētā ģimene, taču prieki nav ilgi, jo blēdīgie radi veikli nozūd, atstājot Sidam uz kakla sagrabējušo sliņķu omīti. Tomēr idillisko dzīvi pamatīgi pabojā Skrets, kurš, cenšoties atrast vēsturē lielākos zīļu krājumus, izraisa postošus notikumus, kas nošķir mūsu varoņus no pasaules, aizvedot tos tālā ceļojumā. Cenšoties pēc iespējas ātrāk nokļūt mājās, viņi krīt pirātu bandas gūstā, no kuras ķetnām izsprukt sveikā būs grūti.

 
Foto: publicitātes

7. «Ice Age: Dawn of the Dinosaurs» $886,686,817 (2009)

Arī iepriekšējā «Ledus laikmeta» daļa sasniedza iespaidīgus rezultātus - 886 miljonus.

Mamuts Manijs, tīģeris Djego un sliņķis Sids vēl nekad nav piedalījušies tādā piedzīvojumā! Sids tiek ierauts noslēpumainā, jaunā pasaulē dziļi pazemē, un tikai draugi var sliņķi izpestīt. Viņiem talkā nāks bezbailīga zebiekste Baks… Tomēr glābšanas misija nav viegla, kad ceļā jāsastopas ar uztraukušos karalisko tiranozauru māmiņu, kad jācīnās ar ļaunu un bīstamu dinozauru, ― un kur tad vēl mamutu Elijas un Manija mazulis, kuram kuru katru brīdi jāierodas pasaulē!

 
Foto: publicitātes

6. «Shrek 2» $919,838,758 (2004)

Šreka otrā filma, kurā mazo skatītāju iemīļotais īgnais, zaļais milzis cilvēkēdājs Šreks un princese Fiona atgriežas no medusmēneša. Viņus sagaida vēstule no Fionas vecākiem ar uzaicinājumu ierasties ciemos. Kopā ar pļāpīgo un brīžiem burtiski neizturamo Ēzeli jaunlaulātie dodas ceļā uz tālo karaļvalsti. Taču ne karalienei, ne karalim līdz jaunlaulāto ierašanās brīdim nav ne jausmas, kāds izskatās viņu jaunais znots un cik ļoti viņu mazā meitiņa ir... hmm... izmainījusies.

 
Foto: publicitātes

5. «Finding Nemo» $936,743,261 (2003)

«Pixar» studijas animācijas komēdija «Finding Nemo» («Meklējot Nemo») stāsta klaunzivi Merilinu kurš plēsēju uzbrukumā zaudējis visu savu ģimeni. Vienīgais, kas viņam atlicis, ir dēls Nemo. Merlins nebeidz brīdināt dēlu par to, cik okeāns ir bīstams, taču mazais nebēdnis vēlas iepazīt pasauli. Jau savā pirmajā skolas dienā viņš nav gana piesardzīgs - Nemo tiek noķerts un ieslodzīts akvārijā kāda zobārsta kabinetā. Viņa tētis kopā ar savu jauno, izklaidīgo draudzeni Doriju ir gatavs šķērsot visu okeānu, lai tikai atrastu savu dēlēnu, kamēr Nemo un viņa biedri plāno bēgšanu no akvārija.

 
Foto: publicitātes

4. «Despicable Me 2» $970,761,885 (2013)

«Nejaukais es 2» («Despicable Me 2») varonis - Nejaukais Gru pārsteidza kino pasauli pagājušogad, kad pirmajā iznākšanas nedēļas nogalē iekasēja 82,5 miljonus, kas krietni pārspēja pirmās daļas iespēto. Arī kopumā filma pietuvojusies miljardieru klubiņam.

 
Foto: publicitātes

3. «The Lion King» $987,483,777 (1994)

Disneja studijas klasiskā animācijas filma «Karalis Lauva» («The Lion King») ir vecākā animācijas lente šajā sarakstā.

Filmai bija arī vairāki turpinājumi.

 
Foto: publicitātes

2. «Toy Story 3» $1,063,171,911 (2010)

Sākotnēji animācijas filma «Toy Story 3» («Rotaļlietu stāsts 3») bija kļuvusi par pirmo sava žanra filmu, kuras ienākumi pārsnieguši viena miljarda dolāru atzīmi, taču šobrīd šī kinostudijas «Pixar» filma spiesta samierināties ar 2. vietu.

Lī Ankriča (Lee Unkrich) režisētās filmas budžets bija 200 miljoni ASV dolāru.

 
Foto: publicitātes

1. «Frozen» $1,072,471,911 (2013)

Kinostudijas «Disney» jaunākais veikums «Frozen» («Ledus sirds») ir kļuvusi par ienesīgāko animācijas filmu kino vēsturē. Tās globālie kases ieņēmumi pārsnieguši vienu miljardu ASV dolāru (727 miljonus eiro). Kopš iznākšanas novembra beigās mūzikla kases ieņēmumi ASV un Kanādā ir 398,4 miljoni dolāru (290 miljoni eiro), bet citviet pasaulē tas nopelnījis 674 miljonus dolāru (490 miljonus eiro), ziņo «Disney». Filma «Ledus sirds» balstīta uz pasaku par Sniega karalieni.

ASV pelnošāko filmu saraksta pirmajā desmitniekā «Ledus sirds» noturējusies trīs mēnešus pēc kārtas. Tā ir arī desmitā ienesīgākā filma visā kino vēsturē kopumā. Šajā sarakstā līderis ir «Avatar».

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu