Kinoteātros: trīs pašmāju filmas, šausmene un detektīvs (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No piektdienas kinoteātros sāk demonstrēt trīs jaunas pašmāju filmas («Escaping Riga», «Teritorija. Vija Celmiņš» un «OKI - Okeāna vidū»), kā arī divas Holivudas lentes - šausmu filmu «Okulus» un detektīvu «Asinssaites».

 
Vija Celmiņš
Vija Celmiņš Foto: Ekrānuzņēmums

«Teritorija. Vija Celmiņš»

Režisora Olafa Okonova veidotā dokumentālā filma «Teritorija. Vija Celmiņš» stāsta par latviešu izcelsmes ASV gleznotāju un grafiķi Viju Celmiņš, kura ieguvusi pasaules atzinību, pateicoties savam īpašajam rokrakstam – bezgalīgā plašuma (okeāns, zvaigžņotā debess, tuksnesis) atveidojumam. Filma atklāj mākslinieces radošo procesu, kā arī viņas unikālo personību. Filmēšanas grupa Viju Celmiņš apmeklēja Ņujorkā un Longailendā, kur tai bija ne tikai ekskluzīva iespēja vērot mākslinieces darba procesu, bet arī tikties ar viņas domubiedriem un būt klāt Ņujorkas mākslas notikumos.

Filma veidota Jura Podnieka studijā, režisors Olafs Okonovs, producente Antra Cilinska, operators Aleksandrs Grebņevs.

No 11. aprīļa filma tiks demonstrēta kinoteātrī «Splendid Palace».

 
Dāvis Sīmanis
Dāvis Sīmanis Foto: publicitātes

«Escaping Riga»

Režisors Dāvis Sīmanis uzņēmis filmu «Escaping Riga», kas ir dokumentālos notikumos balstīts stāsts par divām izcilām 20. gadsimta personībām – Sergeju Eizenšteinu un Jesaju Berlinu –, kuri dzimuši un bērnību pavadījuši Rīgā, bet drīz vien šo pilsētu pametuši. Izsekojot abu varoņu dzīves gaitām uz 20.gadsimta pirmās puses dramatisko notikumu fona, filma stāsta, kā viens no viņiem kļūst par «izcilāko savas paaudzes kinorežisoru» totalitārajā Padomju Savienībā, bet otrs – par «izcilāko savas paaudzes domātāju» liberālajā Lielbritānijā.

Filmā tiek izspēlētas dažādas plašākai publikai mazāk zināmas, taču vēsturiskos faktos balstītas situācijas abu varoņu dzīvē. Lai gan filma ir inscenējums, tā veidota kā dokumentāli «autentisks» materiāls un tās vizuālā stilistika tuvināta attēlotā laikmeta kino estētikai.

Galvenajās lomās darbojas Mihails Karasikovs, Mārtiņš Počs, Gints Grūbe, Viktors Puglejevs un Gustavs Briedis.

Seansi «Splendid Palace» no 11. līdz 17. aprīlim.

 
«Oculus»
«Oculus» Foto: publicitātes

«Oculus»

Žanrs: Trilleris, šausmu filma.

Anotācija: Pirms desmit gadiem Raselu ģimeni skāra traģēdija. Vecāku zaudējums ir smagi ietekmējis divu par bāreņiem kļuvušu bērnu likteņus. Tagad, kad viņi jau ir pieauguši, pagātnes ēna neatkāpjas. Tims tika apsūdzēts vecāku nāvē, taču viņa māsa ir pārliecināta, ka traģēdijā vainojams nevis brālis, bet gan pārdabisks spēks, kurš… slēpjas spogulī. Meklējot pierādījumus brāļa nevainīgumam, māsa noskaidro, ka līdzīga nāve piemeklējusi bijušos spoguļa īpašniekus vairāku gadsimtu garumā - vēl nenojaušot, ka pavisam drīz modīsies viņu bērnības murgs.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

 
«OKI - Okeāna vidū»
«OKI - Okeāna vidū» Foto: publicitātes

«Oki - okeāna vidū»

Latviešu režisora Māra Martinsona jaunā filma «Oki – okeāna vidū» ir stāsts par trim cilvēkiem, kuru likteņi savijušies Losandželosā un atspoguļo gan austrumus, gan rietumus. Japāniete Oki (Kaori Momoi), kas izvēlējusies Ameriku, lai aizbēgtu no savas pagātnes; labākas dzīves meklētājs Robs (Andris Bulis), kas līdzīgi kā simtiem un tūkstošiem latviešu ir aizceļojuši vēl pirmskrīzes laikos, bet, nespējot iedzīvoties, ļoti sāpīgi izjūt krīzi tieši savā dzīvē. Un amerikāniete Villija (Hannah Levien), pilna jauneklības, bet tajā pašā laikā bez jebkādām naivām ilūzijām, mēģina iepazīt pasauli un pamazām top kosmopolīte. Trīs personāži, kurus liktenis ir savienojis dramatiskā cīņā ar sevi un pasauli. Austrumu pasaule, Eiropa un Amerika - trīsstūris. Un ceturtais filmas personāžs ir pilsēta - Losandželosa. Pilsēta, kurā cilvēki sasniedz mērķus un kurā brūk sapņi. Pilsēta, kurā vienā brīdī vari būt spilgta zvaigzne vai arī aizmirstībā nīkstošs un nevajadzīgs. Pilsēta, kurā cilvēks var izcelties vai arī pazust pavisam.

Filma angļu un japāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

 
«Asinssaites»
«Asinssaites» Foto: publicitātes

«Asinssaites» («Blood Ties»)

Kriminālā drāma «Asinssaites» ir populārā franču aktiera un režisora Gijoma Kanē (Guillaume Canet) debija Holivudā. Galvenās lomas atveido tādas zvaigznes kā Klaivs Ouens, Bilijs Kradaps, Mila Kunisa, Mariona Kotijāra, Džeimss Kāns un citi.

Anotācija: Ņujorka, 1974. gads, Kriss iznāk no cietuma, kur izcietis sodu par smagu slepkavību. Brīvībā viņu gaida jaunākais brālis Frenks - policists ar spožu nākotni. Attiecības starp brāļiem nekad nav bijušas īpaši siltas, taču asinssaites uzliek atbildības sajūtu, un Frenks palīdz Krisam, kā vien var: nodrošina ar māju, iekārto darbā, palīdz satuvināties ar bērnu un bijušo sievu... Taču viss velti – Krisa kriminālā pagātne pakāpeniski ņem virsroku.

Filma angļu un vācu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu