Fotoreportāža: Filmas «Kas tur tik laikmetīgs?» pirmizrāde (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Otrdien, 15. aprīlī, mākslas muzejā «Rīgas Birža» pirmizrādi piedzīvoja Andreja Ēķa filma «Kas tur tik laikmetīgs?», kuru apmeklēja daudzi pazīstami kultūras darbinieki un politiķi, to skaitā kultūras ministre un Valsts prezidents. Filmā producents Ēķis un viņa domubiedri uzsver, ka Laikmetīgās mākslas muzejs Latvijā ir vitāli nepieciešams. Muzejs ir vajadzīgs ikvienam no mums un īpaši mūsu bērniem, uzskata Ēķis.

Filmas tapšanas gaitā tās autori intervējuši Latvijas bijušo Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, kardiologu Andreju Ērgli, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentu Ojāru Spārīti, akadēmiķi Jāni Stradiņu, Eiropas Zinātnes un Mākslas akadēmijas prezidentu Feliksu Ungeru, «Louisiana Museum» direktoru Polu Eriku Tojneru u.c.

Laikmetīgās mākslas muzeja ieceri un filmas izveidi atbalsta arī mākslas mecenāts Jānis Zuzāns, kurš ir pārliecināts, ka Latvijā ir daudz cilvēku, kuriem māksla, tostarp laikmetīgā māksla, ir nozīmīga vērtība.

Filmas radošo komandu veido producents Ēķis, izpildproducente Kristīne Zuzāne, režisors Dzintars Dreibergs, scenāriste Ilona Bērziņa, operatori Valdis Celmiņš un Jānis Šenbergs, montāžas inženieris ir Jānis Ērglis.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu