Ziemeļamerikas kinoteātros valda «Godzilla» (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nedēļas nogalē no 16. līdz 18. maijam ienesīgākā filma gan ASV (pasaules lielākajā kino tirgū), gan pārējās valstīs, kur tā startējusi, ir režisora Gareta Edvardsa 3D piedzīvojumu trilleris «Godzilla». Filma, kas ir režisora Gareta Edvarda debija Holivudā un kuras ražošanas izmaksas ir 160 miljoni ASV dolāru, savā pirmajā nedēļas nogalē ASV kinoteātros iekasējusi 93 miljonus ASV dolāru, bet starptautiskajā tirgū tās kases ieņēmumi sasniedz 103 miljonus dolāru.

Kopējā filmas kase pēc pirmās nedēļas nogales uz lielajiem ekrāniem ir nepilni 200 miljoni dolāru, un līdz ar to studija «Warner Bros.» sadarbībā ar producentu kompāniju «Legendary Pictures» var sākt plānot filmas turpinājuma veidošanu.

«Godzillas» iespaidīgais starts ir veiksmīgāks par studijas un industrijas ekspertu prognozēm (70 - 80 miljoni ASV tirgū), un šī ir 2014. gada otrā ienesīgākā filmas debija Ziemeļamerikā, atpaliekot vien no piedzīvojumu lentes «Kapteinis Amerika: Ziemas kareivis». «Godzilla» ASV startēja 3952 kinoteātros, un tā tiek izrādīta arī uz 352 «Imax» ekrāniem.

Godzilla ir viens no visu laiku populārākajiem filmu nezvēriem, kas kopš pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem ir kļuvis par popkultūras ikonu - ir uzņemtas 30 kinofilmas, publicētas grāmatas sērijas un komiksi, kā arī uzņemti TV seriāli, izdotas videospēles un radīti neskaitāmi produkti ar šo tēlu. Šogad tiek atzīmēta sešdesmitā gadskārta, kopš pirmizrādi piedzīvoja pirmā «Godzilla» - japāņu režisora Iširo Hondas 1954. gada filma.

Uz otro pozīciju ASV kinoteātros noslīdējusi iepriekšējās nedēļas populārākā filma, komēdija «Sliktie kaimiņi» («Bad Neighbors»), kuras kopējie kases ieņēmumi strauji tuvojas 100 miljonu atzīmei. Trešajā vietā ierindojas jaunākā filma par komiksu varoni Zirnekļcilvēku («Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks 2»), kas trīs nedēļas nogalēs paguvusi iekasēt 172 miljonus ASV dolāru.

Savukārt cits nedēļas nogales jaunums, sporta drāma «Million Dollar Arm» atrodas ienesīgāko filmu topa ceturtajā pozīcijā ar 10 miljoniem ASV dolāru.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu