82 gadu vecumā miris «Krusttēva» operators Gordons Viliss

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

82 gadu vecumā mūžībā aizgājis godalgotais kinooperators Gordons Viliss (Gordon Willis), kurš piedalījies triloģijas «The Godfather» («Krusttēvs») un režisora Vudija Allena slavenāko filmu tapšanā. «Tas ir milzīgs zaudējums,» sacīja ASV Operatoru biedrības prezidents Ričards Krudo. «Viņš bija viens no dižgariem, kurš pilnībā izmainīja filmu estētiku.»

2010. gadā Vilisam tika piešķirta goda «Oskara» balva par mūža ieguldījumu, taču pirms tam viņš divas reizes ticis tai nominēts par operatora darbu filmās «Zelig» un «The Godfather: Part III» («Krusttēvs. 3.daļa»).

Viņa zināmāko darbu vidū ir romantiskā drāma «Manhattan» («Manhetena») un Votergeitas trilleris «All the President’s Men» («Visi prezidenta vīri»).

Ņujorkā dzimušais Viliss bieži sadarbojās ar «Krusttēva» režisoru Frānsisu Fordu Kopolu, Alanu Pakulu un jo īpaši ar Vudiju Allenu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu