Hirosimas animācijas filmu festivālā piedalās divas filmas no Latvijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien Hirosimā, Japānā, sāksies starptautisks animācijas filmu festivāls, kura programmā līdzās 57 citām animācijas filmām iekļautas arī divas no Latvijas - Edmunda Jansona «Kora turneja» un Vladimira Ļeščova «Lietus dienas», informē Nacionālā kino centra starptautisko festivālu koordinatore Agnese Surkova.

Animācijas filmu konkursam, kuru vērtēs starptautiska žūrija sešu cilvēku sastāvā, tika pieteiktas 2217 filmas no visas pasaules.

«Kora turneja» ir stāsts par pasaulslavenu zēnu kori no Latvijas, kas dodas tālā koncertceļojumā. Kora diriģentei kori izdodas savaldīt un noskaņot kā smalku instrumentu, taču, kad viņa iesprūst liftā, zēni atkal kļūst par delverīgiem bērniem. Jansona animācijas filma jau apceļojusi vairāk nekā 50 festivālus visā pasaulē, kur guvusi plašu žūrijas un skatītāju atzinību.

«Lietus dienas» ir Ļeščova jaunākā animācijas filma. Tā ir melanholisks vēstījums par kādu japāni, kas dodas īsā ceļojumā uz nelielu salu un atgriežas senās atmiņās par savas dzīves lietainajām dienām.

Hirosimas animācijas filmu festivāls norisināsies līdz 24.augustam, un žūrijas spriedums tiks paziņots 25.augustā. Hirosimas festivāls, kas norisinās kopš 1985.gada, līdzās Anesī, Otavas un Zagrebas animācijas filmu festivāliem tiek uzskatīts par vienu no nozīmīgākajiem un prestižākajiem pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu