Sašas Barona Koena jaunā filma sanikno Lielbritānijas pilsētu iedzīvotājus (28)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Britu komiķa Sašas Barona Koena jaunākās filmas uzņemšana saniknojusi Lielbritānijas pilsētu Grimsbi un Tilberijas iedzīvotājus, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Pilsētas kinolentē attēlotas nolaistas un piemēslotas, bet to iedzīvotāji - kā ielas vidū alu malkojoši pusaudži un likumam nepaklausīgi vecāki.

Kinolente «Grimsby» («Grimsbi») stāsta par spiegu, kuram Barona Koena atveidotā pamuļķā brāļa dēļ nākas slēpties piekrastes pilsētā.

Vietās, kur notiek filmēšana, piemēsloti dārzi un uz ēku ārsienām izveidoti jauni grafiti, vēsta ārzemju mediji. Mainītas arī veikalu izkārtnes, piemēram, vīnu veikals «Tilbury Wines» pārtapis par ātro ēstuvi «Grimsby Fired Chicken» («Grimsbi no darba padzītā vista»).

Tilberijas iedzīvotāji pagājušonedēļ pulcējās pie filmēšanas laukuma, lai savām acīm vērotu uzņemšanas gaitu. Daudzi sacīja, ka pilsētu esot bijis grūti pazīt.

«Pēc divu nedēļu prombūtnes atgriezos pilsētā un biju apjukusi, jo uz visām veikalu izkārtnēm bija Grimsbi nosaukums. Jutos tā, it kā būtu piedzērusies,» teica 29 gadus vecā Betānija Keisija.

Nortīstlinkolnšīras domnieks Metjū Brauns pauda vilšanos par to, ka Grimsbi attēlota nepievilcīgā gaismā. «Pilsētas nosaukums tiek lietots negatīvā gaismā,» viņš norāda. «Turklāt pilsēta no tās vārda izmantošanas negūst nekādu ekonomisku labumu. Viss, kas saistās ar futbola fanu huligāniskajiem izgājieniem, ir negatīvs. Taču es ceru, ka cilvēki to skatīsies ar atvērtu prātu.»

«Grimsbi» iznāks 2015.gadā. Tajā spēlē aktieri Marks Strongs, Ians Makšeins un Aila Fišere.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu