Vēsturisko filmu skate Cēsu viduslaiku pilī: «Genius Shakesperii» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 8.augusta līdz 10.augustam Cēsu viduslaiku pilī norisināsies gadskārtējā vēsturisko filmu skate.

Piektā vēsturisko filmu skate veltīta izcilā britu renesanses dramaturga un dzejnieka Viljama Šekspīra 450.jubilejai. Šekspīra darbi piedzīvojuši vairāk kā 140 ekranizējumus, padarot Šekspīru par visu laiku visvairāk ekranizēto autoru kino vēsturē. Vairākas ģēnija daiļradē balstītās filmas spējušas dziļi saviļņot skatītājus, gūt starptautisku atzinību un kļūt par daļu no pasaules kino mantojuma zelta fonda. Skates rīkotāji piedāvā sastapt lielo angli uz kino ekrāna Cēsu viduslaiku pilī.

Šī gada Vēsturisko filmu skate ir iekļauta Šekspīra gada pasākumu ciklā «Šekspīram 450», kuras iniciatore ir Britu padome Latvijā.

Skate tiks atklāta pils Rietumu torņa zālē 8.augustā, plkst. 15:00 ar virtuozā britu dramaturga Toma Stoparda filmu «Rozenkrancs un Gildernšterns ir miruši», kas ir parodija par to, kāds būtu Šekspīra «Hamlets», ja tajā galvenās darbības personas būtu viņa divi augstskolas biedri.

«Rozenkrancs un Gildernšterns ir miruši»
«Rozenkrancs un Gildernšterns ir miruši» Foto: publicitātes

Trīs dienās pils Rietumu torņa zālē un,

iestājoties vakara krēslai, brīvā dabā uz lielā ekrāna pils pagalmā tiks izrādītas sešas spēlfilmas,

divas dokumentālās filmas un divas animācijas filmas jaunajai paaudzei.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodās ar subtitriem vai sinhrono tulkojumu latviešu valodā. Biļetes uz skates filmām var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu