Pazīstamais lietuviešu aktieris Donāts Baņonis ievietots reanimācijā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pazīstamais lietuviešu teātra un kino aktieris Donāts Baņonis, kas šopavasar nosvinēja 90.dzimšanas dienu, šobrīd atrodas reanimācijā, vēsta portāls «Lrytas.lt».

Aktieris, ko iemīļojušas vairākas skatītāju paaudzes, jau agrāk žēlojies par sirdi, pirms vairākiem gadiem viņam implantēts sirds stimulators. Baņoņa veselība jūtami pasliktinājusies jūlija sākumā, dienu pēc ievietošanas slimnīcā viņam iestājusies klīniskā nāve, tomēr mediķiem izdevies atjaunot viņam sirdsdarbību, pastāstījis aktiera dēls režisors Raimunds Baņonis.

Donāts Baņonis dzimis 1924.gadā Kauņā, pirms Otrā pasaules kara iestājies Joza Miltiņa izveidotā Panevēžas Drāmas teātra studijā. Šai teātrī viņš veidojis vairāk nekā simts lomu, bet 1980.gadā kļuvis par tā vadītāju.

Ārpus Lietuvas robežām Baņoni vairāk pazīst pēc viņa kinolomām Vītauta Žalakeviča lentē «Neviens negribēja mirt», Andreja Tarkovska «Solaris», Marijona Ģiedrja «Nesēto rudzu ziedēšana», Grigorija Kozinceva «Karalis Līrs» un daudzās citās.

Savā jubilejas gadā aktieris godalgots ar Lietuvas Nacionālo kultūras un mākslas prēmiju par izcilā režisora Joza Miltiņa teātra leģendas turpināšanu mūsdienu teātrī un kino.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu