5 zvaigznes, kuras tika pie «Oskara» ar pirmo reizi (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Holivudas zvaigznes visas kā viena vēlas savā īpašumā tikt pie slavenākās kino balvas «Oskars». Kā nekā tas apliecina, ka esi izcils savā aktierspēlē. Kādai zvaigznei šī cīņa ilgst gadiem un sapnis tā arī nepiepildās, bet kādai tas izdodas necerēti ātri - jau ar pirmo nomināciju «Oskaram».

 
Foto: REUTERS/ScanPix

Lupita Ņono (Lupita Nyong'o)

Lupita Amondi Ņono ir Kenijas aktrise, kinorežisore un mūzikas video režisore. Plašākai publikai kļuva pazīstama ar lomu Stīva Makvīna 2013. gada drāmā «12 gadi verdzībā» (12 Years a Slave).

Par lomu šajā filmā viņa saņēma Amerikas Kinoakadēmijas balvu kā labākā otrā plāna aktrise (2014. gads), tāpat tika nominēta Zelta globusa un BAFTA balvai.

Foto: AP/ScanPix

 
Foto: REUTERS/ScanPix

Džūlija Endrūsa (Julie Andrews)

Džūlija Elizabete Endrūsa ir britu aktrise, dziedātāja, autore, teātra režisore un dejotāja. 1964. gadā debitēja kino ar galveno lomu filmā «Mērija Popinsa», par šo lomu aktrise saņēma Amerikas Kinoakadēmijas balvu kā labākā aktrise.

Foto: AP/ScanPix

 
Foto: AP/ScanPix

Bārbra Streisande (Barbra Streisand)

Bārbra Džoana Streisande ir amerikāņu dziedātāja, aktrise, kinoproducente un režisore. Viņa ir ieguvusi divas Amerikas Kinoakadēmijas, astoņas Grammy, četras Emmy, īpašo Tony, Amerikas Filmu institūta un Peabody balvas. Pirmais «Oskars» viņai pienācās par lomu filmā «Funny Girl» (1969. gads).

Foto: AP/ScanPix

 
Foto: REUTERS/ScanPix

Dženifera Hadsone (Jennifer Hudson)

Dženifera Keita Hadsone ir amerikāņu ierakstu māksliniece un aktrise. Kļuvusi pazīstama 2004. gadā, kad piedalījās ASV TV šova «Amerikāņu elks» trešajā sezonā, kurā ierindojās 7. vietā. 2006. gadā debitējusi kino ar lomu filmā «Sapņu meitenes» (Dreamgirls), par ko ieguva Amerikas Kinoakadēmijas balvu kā labākā otrā plāna aktrise, tāpat ieguva Zelta globusu, BAFTA balvu.

Foto: AP/ScanPix

 
Foto: REUTERS/ScanPix

Anna Pakvina (Anna Paquin)

«Oskaru» nominācijā - Labākā aktrise otrā plāna lomā Anna ieguva 1993. gadā. Viņa tēloja filmā «Klavieres». Tobrīd viņai bija vien 11 gadu.

Foto: AP/ScanPix

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu