Renāra Vimbas spēlfilma «Es esmu šeit» jau gandrīz gatava (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Studija «TASSE FILM» veiksmīgi turpina jaunās latviešu spēlfilmas «ES ESMU ŠEIT» uzņemšanu. Filmas scenārists un režisors ir Renārs Vimba, bet filmas operators - islandietis Arnars Torisons (Arnar Thorisson). Filmas garākais uzņemšanas periods - 19 filmēšanas dienas - ir veiksmīgi pabeigts. Filmā būs redzami trīs dažādi gadalaiki, līdz ar to filmēšanas periodu pilnībā pabeigt ir plānots 2014.gada nogalē. Filmēšana notiek Latvijas laukos (Rēzeknes novadā), Rīgā, kā arī Londonā (Lielbritānijā).

Filma ir aizskustinošs stāsts par meiteni Raju (17) un viņas brāli Robi (12), kas spiesti dzīvot kopā ar vecmammu Olgu, jo viņu tēvs miris un māte aizbraukusi meklēt darbu Anglijā. Pretēji bērnu gribai vecmamma vēlas pārdot lauku īpašumus, kas piederējuši viņu tēvam, bet situācija mainās pēc Olgas nejaušās nāves. Rajai un Robim ir jāizvēlas - vai ziņot par viņas nāvi un nokļūt bērnunamā, vai noslēpt šo faktu un cīnīties par savām dzimtajām mājām un ģimeni.

Raja kļūst par ģimenes apgādātāju un reizē piedzīvo savu pirmo mīlestību.

«Filmā pastarpināti iezīmējas vairākas tēmas, taču pamatā filma pievēršas morālajiem aspektiem saistībā ar atbildības un pienākuma jēdzienu. Atbildība pret sevi un saviem sapņiem, atbildība pret ģimeni, atbildība pret valsti – šīs tēmas šķautnes filmā atklājas galvenās varones Rajas, viņas jaunākā brāļa Robja un viņu promesošās mātes attiecībās. Galu galā filma ir par galvenās varones Rajas pieaugšanu, par sastapšanos ar savas personības tumšo pusi, sevis iepazīšanu un apzinātu lēmuma pieņemšanu dzīvot savādāk,» tā filmas režisors Renārs Vimba.

Foto: publicitātes

Filmas galvenie varoņi Raja un Robis ir rīdzinieki Elīna Vaska un Andžejs Jānis Lilientāls, kuri pēc rūpīgas atlases tika izvēlēti no vairāk nekā 1500 pretendentiem. Filmā būs redzams franču aktieris Žerards Šalo (Gerard Chaillou), kurš ir filmējies pie tādiem režisoriem kā Žans Luks Godārs (Jean-Luc Godard) un Luks Besons (Luc Besson), kā arī vairāki Latvijā pazīstami aktieri – Zane Jančevska, Ruta Birgere, Edgars Samītis, Jānis Kirmuška un citi. Aktieru atlase notika sadarbībā ar aktieru atlases aģentūru «CASTING BRIDGE».

Filmas producentes Alise Ģelze un Aija Bērziņa uzsver, ka filmas skatītāji varēs līdzpārdzīvot galvenajai varonei Rajai, jo jebkuram ir pazīstamas tādas sajūtas kā greizsirdība, bailes, mīlestība, vilšanās un vēlēšanās saglabāt sev visdārgāko – ģimeni. Kā arī spēlfilma «ES ESMU ŠEIT» ļoti precīzi trāpa šobrīd visnepieciešamākajā tematiskajā segmentā – ekonomisko bēgļu tēma ir aktuāla gandrīz katram Latvijā, turklāt filmas stāsts šo tēmu risina netradicionālā rakursā, uzmanības centrā izceļot nevis tos, kas aizbrauc (un tiek aprakstīti neskaitāmās mediju ziņās un arī dažās filmās), bet gan tos, kas paliek un vēlas savu nākotni saistīt ar šo valsti.

Filmas scenāriju ir vairākkārt rediģējis Eiropā atzīts scenāriju konsultants Migels Mačalskis (Miguel Machalski), kurš ir strādājis ar tādiem zināmu filmu scenārijiem kā Klinta Īstvuda «MILLION-DOLLAR BABY», Alehandro Amenabāra «MAR ADENTRO», Stīvena Daldria «BILLY ELLIOT».

Foto: publicitātes

Filmas komanda ir režisors un scenārists Renārs Vimba, operators – Arnars Torisons (Arnar Thorisson), filmas mākslinieks – Aivars Žukovskis, kostīmu māksliniece – Līga Krāsone, komponists – Valgeirs Sigurdsons (Valgeir Sigurdsson) filmas producentes – Aija Bērziņa, Alise Ģelze.

Filmas kopējais finansējums plānots 700 000 eiro apjomā. Filmas tapšanu atbalsta «NACIONĀLAIS KINOCENTRS» un «VALSTS KULTŪRKAPITĀLA FONDS». Filmas pirmizrāde Latvijā ir plānota 2015.gada novembrī, dalība (pasaules, Eiropas pirmizrāde) starptautiskos A klases kino festivālos 2016. gada ziemā/pavasarī.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu