Karapetjana šausmu filma pievērsusi ārvalstu mediju uzmanību (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Aika Karapetjana šausmu filma «M.O.Ž.», kuras pirmizrāde notika vakar Monreālas Starptautiskajā fantāzijas filmu festivālā, pievērsusi ārvalstu kino kritiķu un interesentu uzmanību, informēja Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Festivāla kurators Saimons Laperjē Karapetjana filmu salīdzinājis gan ar dāņu režijas meistara Larsa fon Trīra, gan amerikāņu kulta režisora Deivida Linča darbiem.

«Noteikti atcerieties Aika Karapetjana vārdu. Viņa darbs ir gada iespaidīgākā dramatiskā šausmu filma. Filmā, kurā var saskatīt arī Larsa fon Trīra ietekmes, māceklis Aiks Karapetjans pārspēj skolotāju, izveidojot šausmu filmu, kas piedāvā arī sociālkritiskus elementus un akcentē sabiedrības noslāņošanos.

Šī filma savā spējā transformēt ikdienas realitāti mutuļojošā, sirreālā, biedējošā telpā

atgādina Deivida Linča filmu «Ceļš uz nekurieni» (»Lost Highway«),» norādījis Laperjē.

Kino kritiķis un režisors Blērs Hoils norādījis, ka «M.O.Ž.» ir filma, kas nav domāta visiem. Kritiķis rakstījis, ka tā noteikti nav popkorna filma un, kaut arī tā ilgst tikai septiņdesmit minūtes, tā pat mazliet ievelkas. Ir pietiekami daudz iemeslu, kāpēc vajadzētu dot šai filmai iespēju. «Ja tā ir jūsu pirmā iepazīšanās ar Latvijas kino (kā tas bija man), tad šī var izrādīties vērtīga pieredze,» rakstījis Hoils «cinemaslasher.com».

Kino blogeris Stīvs Kopjans savā blogā «unseenfilms.blogspot.com» norādījis, ka filma

gandrīz uzskatāma par «art house» filmu

un tā ikvienam spriedzes un šausmu cienītājam būtu jāredz.

Filma tapusi studijā «Lokomotīve» bez valsts finansiāla atbalsta, un tās pirmizrāde Latvijā plānota 2014.gada beigās. Monreālas Fantāzijas filmu festivāls tiek uzskatīts par nozīmīgāko žanra notikumu Ziemeļamerikā, un filmas iekļaušanā festivāla konkursa programmā apliecina tās māksliniecisko kvalitāti.

    Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu