Festivālam «2ANNAS» pieteiktas 1500 filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Rīgas Starptautiskajā filmu festivālā «2ANNAS» šogad iesniegts rekordliels filmu skaits, sasniedzot gandrīz 1500 filmu apjomu, informēja festivāla pārstāve Sabīne Zālīte. Pirmo gadu festivālā ietverta arī pilnmetrāžas filmu sadaļa, kurā konkursa kārtībā saņemtas 170 filmas.

Visvairāk filmu ar vēlmi startēt festivālā «2ANNAS» ir atceļojušas no Vācijas - 146, kam seko Francija ar 63 filmām, Lielbritānija ar 53 filmām un Krievija ar 44 filmām. Tāpat iesūtītas filmas arī no tālākām valstīm, piemēram, Kataras, Pakistānas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kazahstānas, Nepālas, Filipīnām, Šrilankas, Irākas, Irānas un citām. No Latvijas konkursam pieteiktas 38 īsfilmas, kas līdz šim ir lielākais iesniegto latviešu filmu skaits festivāla vēsturē. Visas konkursam iesūtītās īsfilmas no Latvijas varēs noskatīties «Baltās nakts» ietvaros 6.septembrī.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls «2ANNAS» norisināsies laika posmā no 17. līdz 26. oktobrim.

» 2ANNAS» ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas meklē un iepazīstina skatītājus ar inovatīviem vizuālās komunikācijas veidiem visā pasaulē. Festivāla mērķis ir popularizēt Eiropas un pasaules kino Latvijā, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu