Sākusies pieteikšanās «Lielajam Kristapam 2014»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Kinematogrāfistu savienība izsludina filmu pieteikšanu Latvijas Nacionālajam filmu festivālam «Lielais Kristaps 2014», kas notiks no 2. decembra līdz 11. decembrim jaundibinātā Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā kinoteātrī «Splendid Palace» un citās kinozālēs Rīgā un visā Latvijā. Kā informēja Rīgas Starptautiskā kino festivāla preses pārstāvis Kaspars Beķeris, līdz 10.septembrim Latvijas Kinematogrāfistu savienībā filmu producenti festivāla konkursam var pieteikt savas filmas, kuru pirmizrādes notikušas ne agrāk kā 2012. gada 1. martā.

Festivāla nolikums un pieteikuma anketas var skatīt «Lielā Kristapa» mājaslapā «www.lielaiskristaps.org».

www.lielaiskristaps.org

Kā stāsta Beķeris, pirmo reizi «Lielais Kristaps» notiks starptautiska pasākuma - Rīgas Starptautiskā kino festivāla - laikā, ievadot Eiropas Kino akadēmijas (EKA) balvu pasniegšanas ceremonijas, kas Rīgā notiks 12. decembrī un 13. decembrī.

«Lielajā Kristapā» šogad varēs redzēt tādas spēlfilmas kā režisora Aika Karapetjana «Cilvēki tur», Jāņa Norda «Mammu, es tevi mīlu», Sergeja Lozņicas «Miglā», Aigara Graubas «Sapņu komanda 1935», Lailas Pakalniņas «Picas», Jāņa Cimmermaņa un Māra Putniņa «Džim lai rūdi, rallallā!», Andra Gaujas «Izlaiduma gads» u.c. filmas.

«Tas būs notikums ar spēcīgu konkurenci, kas ir filmu veidotāju radošā ieguldījuma un neatlaidības rezultāts. Lai būtu rezultāti, kino procesam vajadzīga nepārtrauktība, pietiekams apjoms un finansējums. «Lielais Kristaps» dod iespēju filmu autoriem redzēt un izvērtēt Latvijas filmu programmu kopumā, savu darbu kontekstā ar kolēģu filmām, izprast kopējo līmeni, tendences un īpatnības. Tas ir svarīgi filmu autoru profesionālajai izaugsmei un nākotnes radošajam procesam. Tie būs kino svētki arī skatītājiem pirms Ziemassvētkiem. Zinu, ka mūsu filmas salīdzinās ar Eiropas pērlēm, bet mēs nebaidāmies, esam gatavi izaicinājumam,» pauž festivāla direktore Ieva Romanova.

«Lielā Kristapa» balvas Latvijas labākajām filmām un kino profesionāļiem tiks piešķirtas jau 26. reizi. Konkursa programmu veidos nominācijas ieguvušās filmas, ko piešķirs profesionālo organizāciju un grupu veidotas ekspertu komisijas. Festivāla laikā konkursa filmas vērtēs žūrija un piešķirs balvas. Kā šī gada jaunums paredzēta starptautiska žūrija ar Eiropas Kino akadēmijas pārstāvju dalību. Skatītāju balvu piešķirs skatītāju balsojuma rezultātā.

Paralēli «Lielā Kristapa» programmas skatēm tiks demonstrēta Rīgas Starptautiskā kino festivāla programma ar Eiropas labākajām filmām, kuras ieguvušas nominācijas Eiropas Kino akadēmijas balvai «Felikss». Latvijas skatītāji balsos par šīm filmām un izvēlēsies savu labāko Eiropas filmu. Uzvarētājam tiks pasniegta balva - «Lielais Kristaps», kurš dosies līdzi autoram uz kādu Eiropas valsti. «Kopš tā brīža «Lielajam Kristapam» būs radi ārzemēs,» pauž Beķeris.

Festivāla Konkursa programmas skates notiks kinoteātrī «Splendid Palace». Paralēli tiks demonstrētas tematiskas un festivāla Panorāmas programmas Rīgā un visā Latvijā. Plānots, ka šajās dienās latviešu filmas uzrunās ap 20 000 skatītāju 80 kino zālēs visā valstī. Festivāla balvas tiks pasniegtas svinīgā noslēguma ceremonijā 11.decembrī, ko tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 1. kanālā - Rīgas Starptautiskā kino festivāla televīzijā.

Festivālu «Lielais Kristaps», kas šogad noris Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā, organizē biedrība «Latvijas Kinematogrāfistu savienība» sadarbībā ar Nacionālo Kino centru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu