Kinoteātros: Bruņurupuči, Paradī un virpuļviesuļi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šodienas, 8. augusta, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt katastrofu filmu «Pretī vētrai» («Into The Storm»), franču komēdiju «Kas meitenēm zem brunčiem» («Sous les jupes des filles») un fantastikas filmu «Bruņurupuči nindzjas» («Teenage Mutant Ninja Turtles»).

 
Foto: publicitātes

«Pretī vētrai»

Režisora Stīvena Kveila («Ceļa gals 5») jaunākajā filmā galvenās lomās Ričards Armitažs («Hobits», «Kapteinis Amerika»), Mets Volšs («Teds», «Paspēt laikā» un «Paģiras»), Arlēns Eskarpeta («Ceļa gals 5»), Džons Rīps («Harolds un Kumārs: Bēgšana no Gvantanamo») un Londona Elise Mūra («Atriebība sieviešu gaumē»).

«Pretī vētrai» notikumi tiek tverti ar profesionālu vētru ķērāju, piedzīvojumu meklētāju un drošsirdīgu pilsētas iedzīvotāju acīm. Filmas darbība skatītāju ieved pašā viesuļvirpuļu epicentrā. Filmas notikumi risinās ASV pilsētā Silvertonā, kura piedzīvo vēl neredzēti nežēlīgu viesuļvētru un šajā dabas katastrofā tiek gandrīz pilnībā nopostīta. Lielākā daļa pilsētas iedzīvotāju meklē pajumti, kamēr citi dodas pretim vētrai, lai uzņemtu vienreizējus kadrus.

Filmas centrālās lomas atveidotājs, britu izcelsmes aktieris Ričards Armitažs, stāsta par savu lomu: «Tēloju varoni vārdā Gerijs Moriss, kurš pēc profesijas ir skolotājs un strādā Silvertonas vidusskolā. Notikumi uzņem apgriezienus pēc tam, kad izlaiduma ceremonijas laikā pilsētu pēkšņi pārņem postoši tornado, kā rezultātā pazūd mana varoņa dēls. Tāpēc viņam nākas doties pretī šai nežēlīgajai dabas parādībai, lai dēlu atrastu. Savā būtībā Gerijs ir gluži parasts skolotājs un tēvs, kuram šīs vienas dienas laikā nākas kļūt par varoni.» Savukārt filmēšanas procesu un specefektus aktieris raksturo šādi: «Jāatzīst, ka esmu «zaļā ekrāna» profesionālis, jo pirms dalības «Pretī vētrai» tikko biju pabeidzis filmēties «Hobitā», un tas nav noslēpums, ka lielākā daļa «Hobita» ainu tika uzņemtas tieši ar šīm zaļajām milzu sienām fonā, kas filmas pēcapstrādes posmā ar datorefektu palīdzību tiek pārvērstas līdz nepazīšanai. Esmu pieradis iztēloties, ka man virsū lido milzu pūķis no «Hobita» filmām, tāpēc iztēloties to, ka dodos viesuļvētras epicentrā, man nebija nekādu problēmu.»

Trilleris «Pretī vētrai» tapis filmu kompānijā «New Line Cinema», bet to izplata studija «Warner Bros.». Filmēšana risinājās Mičiganas štatā ASV, bet lentes ražošanas izmaksas pārsniedz 50 miljonus ASV dolāru. «Pretī vētrai» uz Latvijas lielajiem ekrāniem iznāk vienlaikus ar pirmizrādi ASV un citviet pasaulē.

 
Foto: publicitātes

«Kas meitenēm zem brunčiem»

Latvijas kinoteātros sāks izrādīt franču komēdiju «Kas meitenēm zem brunčiem» («Sous les jupes des filles»).

Filma vēsta par skaistām, valdzinošām un noslēpumainām sievietēm, kuras Parīzes ielās izskatās kā modes žurnālā, taču katrai no viņām ir (ne)parasta ikdiena. Komēdija «Kas meitenēm zem brunčiem» piedāvā palūkoties uz to, kas pa lielākai daļai ir apslēpts.

Vienpadsmit sieviešu. Viņas ir ļoti dažādas, katra ir īpaša, tomēr viņām ir arī kas kopējs. Tās ir mūsdienu sievietes rūpes un pārdzīvojumi – vīrieši, mīļākie un pielūdzēji, mīlas trīsstūri, dažkārt pat četrstūri. Turklāt ir darbs, ģimene un bērni.

28 dienās – tas ir filmas darbības laiks – notiek daudz nejaušību, kas saista varoņu dzīvi un kuru dēļ viss kļūst pilnīgi neprognozējams. Pavasarīgajā Parīzē francūzietes pārdzīvo mīlestību un vilšanos, prieku un neveiksmes.

Galvenajā lomā Vanesa Paradī.

 
Foto: publicitātes

«Bruņurupuči nindzjas»

Latvijas kinoteātros sāk izrādīt arī fantastikas filmu «Bruņurupuči nindzjas» («Teenage Mutant Ninja Turtles»).

Anotācija: pilsētai vajadzīgi varoņi. Ņujorku savā varā ir pārņēmuši tumšie spēki - Šredera (Viljams Fičners) un viņa klana dzelžainajā tvērienā ir pilnīgi visi, no policistiem līdz pat politiķiem.

Nākotne sola drūmus laikus, taču tad pilsētā negaidīti uzrodas četri varoņi - bruņurupuči nindzjas. Lai glābtu pilsētu un atšķetinātu Šredera velnišķīgo plānu, bruņurupučiem palīgā nāk bezbailīgā žurnāliste Eiprila (Megana Foksa) un viņas kolēģis Verns (Vils Ārnets).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu