Īsfilma «Trauslā sirds» pirmizrādi piedzīvos Monreālā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Latviešu režisores Astras Zoldneres īsfilma «Trauslā sirds» («All My Dead») ir iekļauta prestižajā Monreālas kinofestivāla programmā, informē studijas «Ego media» pārstāve Ieva Krivma. Filma starptautiskajā Kanādas festivālā tiks demonstrēta augusta beigās skatē «Fokuss uz pasaules kino». Latviešu īsfilmai tas ir īpašs notikums, jo Monreālas kinofestivāls ir vienīgais oficiāli akreditētais «A» klases kinofestivāls visā Ziemeļamerikā.

Krivma pastāstīja, ka filma «Trauslā sirds» ir absurds stāsts par neiespējamu mīlestību, kas notiek Ziemassvētku laikā, kad tomēr ne visi ir laimīgi un mīlēti. Divi svešinieki sastopas savdabīgā vidē - morgā.

Filma ir melnā komēdija, kura izklaidējošā veidā ironizē par Ziemassvētku brīnuma iespējamību. Filmā tiek uzsvērti svētkiem raksturīgie kontrasti - netradicionālajā mīlas stāstā varoņi izdzīvo gan laimes spozmi, gan vientulību un nāvi. To, vai stāstam ir laimīgas beigas, skatītāji uzzina tikai pašā filmas noslēgumā.

Latvijā «Trauslā sirds» savu pirmizrādi piedzīvoja 22. janvārī un šobrīd «Kino Bize» organizētajā īsfilmu tūrē tiek demonstrēta vairākās Latvijas pilsētās.

Režisores Zoldneres dokumentālā īsfilma «Jūras nauda» savukārt guvusi uzvaru divos starptautiskos kinofestivālos - Maķedonijas festivālā «Watchout» un Šlēzvigas-Holšteinas filmu festivālā Vācijā.

Filmas «Trauslā sirds» scenārija autori ir Haralds Harcheims un Marta Bite, operatore - Astrīda Konstante, māksliniece - Kate Krolle un komponists - Andris Indāns. Galvenajās lomās filmā redzami pazīstami latviešu aktieri - Daiga Kažociņa un Ivars Krasts. Filma veidota filmu studijā «Ego Media».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu