Kinoteātros: «Lūsija», «Lidmašīnas» un «Simt soļu ceļojums»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šodienas, 15. augusta, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt trīs jaunas filmas - Helenas Mirenas aktuālo lenti «Simt soļu ceļojums» («The Hundred-Foot Journey»), animācijas filmu «Lidmašīnas: Dzēš un glābj» («Planes: Fire & Rescue») un režisora Lika Besona (Luc Besson) jaunāko zinātniskās fantastikas filmu «Lūsija» («Lucy»), kurā galveno lomu atveido Skārleta Johansone (Scarlett Johansson).

 
«Lūsija»
«Lūsija» Foto: publicitātes

«Lūsija»

Seksapīlā blondīne Lūsija (Skārleta Johansone) kļūst par bīstamāko un nāvējošāko sievieti uz pasaules, apveltītu ar nepārspējamu intelektu un pārcilvēciskām fiziskām spējām. No potenciāla upura viņa ir pārvērtusies par mednieci un dodas pa pēdām tiem, kuri viņu gribēja nogalināt.

Filmas režisors Liks Besons (La Femme Nikita, The Professional, The Fifth Element).

 
«Simt soļu ceļojums»
«Simt soļu ceļojums» Foto: publicitātes

«Simt soļu ceļojums»

Stīvens Spīlbergs un Opra Vinfrija piedāvā filmu «Simt soļu ceļojums», kura balstīta uz tāda paša nosaukuma starptautiski atzītas un mīlētas grāmatas motīviem. Filmā galvenās lomas spēlē Amerikas Kinoakadēmijas balvas ieguvēja Helēna Mirena («Karaliene», «RED» un «RED 2»), Šarlote Lebona («Īvs Senlorāns»), Manišs Dajāls («Burvja māceklis»), Rohans Čands («Izdzīvojušais» un «Džeks un Džila») un Oms Puri («Gandijs»). Filmu režisējis Lase Halstrēms («Tas notika Jemenā» un «Šokolāde»).

Ričarda K. Moraiša grāmatas ekranizējums ir gluži kā gastronomiska pasaka par jaunu indiešu zēnu, kurš kļūst par trīs zvaigžņu restorāna šefpavāru. «The New York Times» grāmatu apskatā «Simt soļu ceļojums» nodēvēts par «Graustu miljonāra» un «Gardēža» apvienojumu.

Anotācija: Hasans Kadams un viņa ģimene ir spiesti pamest dzimto Indiju. Viņi apmetas uz dzīvi mazā ciematiņā Francijas dienvidos. Gleznainā vieta ir kā radīta nelielam indiešu restorānam, ko ģimene šeit atver, lai pasniegtu Francijas dienvidos vēl neredzētus ēdienus. Ielas pretējā pusē atrodas visā Francijā izslavēts restorāns, kurā pusdieno pat Francijas prezidents. Izsmalcinātajā franču virtuvē saimnieko Malorī kundze. Abu restorānu starpā izceļas kulināra sāncensība līdz brīdim, kad Malorī kundzi savaldzina indiešu virtuves un dzīves garša...

 
«Lidmašīnas: Dzēš un glābj»
«Lidmašīnas: Dzēš un glābj» Foto: publicitātes

«Lidmašīnas: Dzēš un glābj»

Studijas «Disney» animācijas filmas «Lidmašīnas» turpinājums.

Pēc leģendārās uzvaras lidmašīnu sacīkstēs Dastijs uzzina, ka viņa dzinējs ir stipri cietis un viņš nekad vairs nevarēs piedalīties lidmašīnu ātruma sacīkstēs. Dastijs nolemj meklēt sev jaunu arodu un iepazīstas ar drošsirdīgo ugunsdzēsēju un glābēju komandu, kuru vada pieredzējušais helikopters Reindžers. Bezbailīgajai lidaparātu un buldozeru komandai būs jāstājas pretī postošākajam meža ugunsgrēkam, un Dastijs atklās, kādas grūtības ir jāpārvar, lai kļūtu par īstu varoni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu