Notikusi filmas «Grēku pilsēta» otrās daļas pirmizrāde (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

20. augustā Losandželosā notikusi filmas «Grēku pilsēta: Liktenīgā sieviete» («Sin City: A Dame To Kill For») pasaules pirmizrāde. Pirmā «Grēku pilsēta», kas uz lielajiem ekrāniem iznāca 2005. gadā, izpelnījusies kulta filmas statusu gluži tāpat kā Frenka Millera grafiskā novele, uz kuras motīviem kinolente ir balstīta. Arī «Grēku pilsētas» otrajā daļā tiek apvienots izcilu aktieru ansamblis - Džesika Alba, Rosario Dousone, Mikijs Rurks, Brūss Viliss, Eva Grīna, Džošs Brolins, Džozefs Gordons-Levits, kā arī popzvaigzne Lēdija Gāga (Lady Gaga).

«Grēku pilsētas» pirmā grafiskā novele tika izdota 1991. gadā, bet tai sekoja turpinājumi līdz pat 2000. gadam. Frenka Millera stāstu varoņi dzīvo pilsētā ar anglisko nosaukumu «Basin city» (no šī nosaukuma arī atvasinājums «Sin City» jeb «Grēku pilsēta»). Pilsētas nosaukuma trāpīgais atvasinājums ļoti labi raksturo tās atmosfēru un iedzīvotājus – tur valda nežēlīgi likumi, noziedzība un korupcija. Uz režisora Roberta Rodrigeza jaunās filmas pirmizrādi ikoniskajā Losandželosas «TLC Chinese Theater» bija ieradušās teju visi «Grēku pilsētas» jaunākās lentes centrālo lomu atveidotāji – Džesika Alba, Mikijs Rurks, Brūss Viliss un citi.

Aktrise Džesika Alba pirmizrādes pasākumā atklāja: «Jaunajā filmā mana varone, striptīza dejotāja Nensija, ir kļuvusi skarbāka – viņa ir nobriedusi un pieaugusi. Joprojām cīnoties ar sāpēm, atmiņām un notikumiem no pirmās filmas, kad viņas aizstāvis iet bojā, viņai nākas atklāt sevī ko jaunu. Tomēr tajā pašā laikā uzdevums ir atriebties noziedzniekiem, kas ietekmējuši ne tikai viņas, bet arī daudzu citu dzīvi. Arī profesionālā jomā, kā aktrise, kopš pirmās filmas esmu izaugusi, manī ir krietni vairāk pārliecības par saviem spēkiem gan filmēšanas laukumā, gan ārpus tā.»

Brūss Viliss: «Šajā filmā likmes ir krietni augstākas, tajā ir vairāk spriedzes ainu. Arī aktieru ansamblis ir vēl iespaidīgāks nekā pirmajā daļā.» Aktrise Rosario Dousone piebilst: «Filmā ir ļoti spēcīgas sievietes. Jā, sievietes šajā filmā ir galvenās varones, un tieši tas mani fascinē.»

Filma «Grēku pilsēta: Liktenīgā sieviete» uz ASV ekrāniem iznāk 22. augustā, bet Latvijā tā tiek demonstrēta nedēļu vēlāk – no 29. augusta.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu