Latviju Venēcijas kinofestivāla jauno kritiķu žūrijā pārstāvēs Ieva Ķeruka

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latviju Venēcijas kinofestivāla jauno kritiķu žūrijā pārstāvēs 24 gadus vecā rīdziniece Ieva Ķeruka, informēja SIA «Rīgas nami» sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Pētersone.

Šis ir piektais gads, kopš kinoteātris «Splendid Palace» sadarbībā ar «Europe Cinemas» organizē konkursu jauniešiem, uzvarētājam piešķirot pilnībā apmaksātu ceļazīmi uz Venēciju un iespēju klātienē izbaudīt pasaulē vecākā kinofestivāla atmosfēru, īpašās meistarklasēs tikties ar pasaulē zināmiem režisoriem un producentiem, baudīt festivāla filmu programmu, kā arī kopā ar atzītiem kino ekspertiem diskutēt par tajā redzēto.

Konkurss ik gadu aprīlī notiek 28 Eiropas valstīs. Tajā var piedalīties ikviens 18-25 gadus vecs jaunietis, kurš teicami pārvalda angļu valodu, orientējas kino un kuram ir pieredze filmu recenziju veidošanā. Konkursa pirmajā kārtā no Latvijas tika izvēlēti trīs nacionālās atlases finālisti, no kuriem «Europe Cinemas» šovasar izvēlējās galveno konkursa uzvarētāju.

Rīt, 21.augustā, plkst.12 vīna studijā «Tinto», piedaloties žūrijai, kinokritiķei Dairai Āboliņai, SIA «Rīgas nami» valdes priekšsēdētājai Vinetai Verikai, Kinomuzeja vadītājai Zanei Balčus un radio cilvēkam Vladim Goldbergam, svinīgi tiks sveikta šī gada konkursa «28 Times Cinema» laureāte Ķeruka.

Sveikt Ķeruku un abus nacionālās atlases finālistus - Olgu Dolinu un Kārli Strautiņu - rīt ieraidīsies arī pagājušā gada uzvarētāja Paula Laurinoviča.

Pasaulē vecākais kinofestivāls, kurš dibināts 1932.gadā, šogad norisināsies no 27.augusta līdz 6.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu