Signe Baumane aicina uz animācijas filmu «Akmeņi manās kabatās» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šodienas kinoteātros visā Latvijā sāks demonstrēt pirmo Signes Baumanes pilnmetrāžas filmu «Akmeņi manās kabatās». Pirmo reizi pati režisore izies Rīgas ielās un satiks savu skatītāju – 12:00, 13:00 un 14:00 meklējiet režisori uz Tērbatas un Elizabetes ielas stūra, kur viņa ikvienam, kurš atnāks, dos iespēju izlozēt laimīgo filmas kartiņu un iegūt ielūgumu uz filmu «Akmeņi manās kabatās» vai pat oriģinālo zīmējumu no filmas!

Savukārt tie, kas atnāks uz filmas seansu šodien Kino Citadele plkst. 19:30, varēs satikt režisori un noķert kādu no viņas mestajiem akmeņiem no animācijas filmas - runā, ja kādu no tiem noķerot, mīlestībā veicas 25 gadus.

Animācijas filma pieaugušajiem «Akmeņi manās kabatās» ir patiesos notikumos balstīts fantastisks stāsts par piecām autores dzimtas sievietēm, Signi pašu ieskaitot, - viņu cīņu ar dzīves pārbaudījumiem, depresiju un neprātu. Filmā Latvijas vēstures peripetijas savijas ar personīgiem pārdzīvojumiem un stāstiem par ģimenes noslēpumiem, mīlestību un laulību. Filma jau piedzīvojusi pasaules pirmizrādi nozīmīgajā Karlovi Vari festivālā, kur saņēma 2 balvas - Starptautiskās kinokritiķu asociācijas FIPRESCI balvu un Ekumēniskās žūrijas īpašo balvu. Par filmu atzinīgas recenzijas publicējuši kinoindustrijas vadošie mediji, tādi kā «The Hollywood Reporter», «The Variety» un «Screendaily». Filmu šogad plānots pieteikt Amerikas Kinoakadēmijas balvai «Oskars».

Filma «Akmeņi manās kabatās» ir ASV un Latvijas kopražojums, kas top ar Nacionālā Kino centra finansiālu atbalstu, un no Latvijas puses to kopproducē «Studija Lokomotīve». Filma tiks rādīta visos lielākajos Rīgas kinoteātros – Kino Citadele, Splendid palace, Multikino, Cinamon, kā arī Kino Lora Siguldā un citur Latvijā. Pēc Latvijas pirmizrādes filmu šī paša gada septembrī sāks izrādīt arī Ņujorkā un Losandželosā, vēlāk arī citur ASV.

Filma iekļauta arī Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā. Ar RSKF atbalstu filmas pirmizrādes nedēļā notiek vairāki pasākumi ar Signes Baumanes piedalīšanos, par kuriem sīkāk var uzzināt festivāla Facebook lapā.

www.facebook.com/RigaIFF

www.signebaumane.com

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu