Jansona animācijas filma «Kora turneja» saņēmusi balvu Hirosimā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisora Edmunda Jansona animācijas filma «Kora turneja» saņēmusi japāņu animācijas filmu režisora vārdā nosaukto «Renzo Kinoshita» balvu Hirosimas animācijas filmu festivālā Japānā, kas norisinājās no 21. augusta līdz 24. augustam, informē Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Filmai «Kora turneja» piešķirto apbalvojumu žūrija pamatojusi, novērtējot novatorisko un izsmalcināto grafisko dizainu, svaigo skaņas risinājumu, jaukos varoņus, humoru un izklaidējošo stāstu.

Filmas komponists un skaņu režisors ir Ģirts Bišs. Filmu ieskaņojis Rīgas Doma zēnu koris.

«Kora turneja» ir stāsts par pasaulslavenu zēnu kori no Latvijas, kas dodas tālā koncertceļojumā. Kora diriģentei kori izdodas savaldīt un noskaņot kā smalku instrumentu, taču tad, kad viņa iesprūst liftā, zēni atkal kļūst par delverīgiem bērniem.

Jansona animācijas filma jau apceļojusi vairāk nekā 50 festivālus visā pasaulē, kur guvusi plašu žūrijas un skatītāju atzinību.

Hirosimas festivāls pastāv kopš 1985.gada un līdzās Anesī, Otavas un Zagrebas animācijas filmu festivāliem tiek uzskatīts par vienu no nozīmīgākajiem un prestižākajiem pasaulē. Šī gada animācijas filmu konkursam, ko vērtēja starptautiska žūrija, tika pieteiktas 2217 filmas no visas pasaules. Konkursam tika atlasītas un uz balvām pretendēja tikai 59, starp tām arī divas Latvijas filmas - Jansona «Kora turneja» un Vladimira Ļeščova «Lietus dienas».

Filma «Kora turneja» tapusi studijā «Atom Art» un Latvijā tikusi demonstrēta kinoteātros un kultūras namos «Kinopunkta» un «Filmu maratona» programmās.

CHOIR TOUR (TRAILER) from Atom Art on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu