Dreiberga dokumentālās filmas «Nāc ar mani padejot!» pirmizrādi uzņem ar ovācijām (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://nacarmanipadejot.weebly.com/

Pēc četru gadu tapšanas perioda pagājušo piektdien, 29. augustā, kinoteātrī «Splendid Palace» pirmizrādi piedzīvoja režisora Dzintara Dreiberga dokumentālā filma «Nāc ar mani padejot!».

Skatītāji pēc filmas noskatīšanās sveica tās režisoru Dzintaru Dreibergu ar vētrainām ovācijām, pieceļoties kājās.

Filma tapusi X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā, kad filmēšanas grupa septiņas dienas un naktis sekoja līdzi deju kolektīva «Vizbulīte» vecāko klašu grupai - mēģinājumos, koncertos, Rīgā pavadītajā svētku ikdienā un ballītēs. No iegūtā materiāla ir radīta 45 minūtes gara dokumentālā filma, kas atspoguļo unikālus notikumus no mūsdienu jauniešu dzīves, tautas deju kolektīva ikdienas un dziesmu un deju svētku aizkulisēm.

Dokumentālo filmu veidojusi komanda, kuru vieno mīlestība pret cilvēcību un talants dokumentēt dzīvi tieši tādu, kāda tā ir, ļaujot skatītājam būt vērīgam un veidot savu stāstu.

Par režisoru

Filmas režisoram Dzintaram Dreibergam šis gads ir bijis bagātīgs – aprīlī pie skatītājiem nonāca kopā ar producentu Andreju Ēķi veidotā dokumentālā filma «Kas tur tik laikmetīgs?», maijā savu pirmizrādi piedzīvoja Edgara Jaunupa iniciētā dokumentālā filma «VEF 54. sezona» un jūnijā plašākai publikai tika atrādīts kopdarbs ar teātra režisoru Viesturu Meikšānu - kinoprojekts «Plūdi un saulgrieži Straumēnos». Pirms tam režisors veidojis tādas dokumentālās filmas kā «Padoties aizliegts» (2009), bijis vērienīga starptautiskā dokumentālā projekta «15 stāsti par jauno»/«15 young by young» (2012) Latvijas filmas režisors un līdzdarbojies mākslas filmas «Sapņu komanda 1935» (2012) tapšanā kā basketbola spēļu režisors. Šobrīd Dzintars Dreibergs aktīvi strādā pie LTV1 skatāmā Latvijas jaunatklāšanas raidījuma «TE!» jaunās sezonas sērijām, kur ir radījuma sadaļas «TE! Rīgā» veidotājs.

«Nāc ar mani padejot!» komanda

Dokumentālās filmas «Nāc ar mani padejot!» operatori ir Valdis Celmiņš un Mikus Meirāns, kurus raksturo drosme, neizsīkstošs atklājēja gars un talants nepalaist garām nevienu no dzīves piespēlētajiem kadriem. Savukārt montāžas režisores Guntas Ikeres pūrā ir jau vairāk nekā 150 dokumentālo filmu montāža, un ar Guntu Ikeri Dzintars Dreibergs sadarbojies jau filmā «Padoties aizliegts». Filmas montāžas fāzē aktīvi līdzdarbojies režisors un Ņujorkas universitātes (New York University: Tisch School of the Arts) pasniedzējs Boriss Frumins, kurš bijis Dzintara Dreiberga skolotājs Baltijas Mediju skolā.

Filma būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu