«Modris» – filma ar pēcgaršu (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Galvenais ir stāsts, kas uzrunā ikvienu.» Tā jaunais režisors Juris Kursietis skaidro, kā pāris gadu laikā spējis piesaistīt gan Latvijas, gan Eiropas finansējumu un uzņemt filmu, kas paliek prātā vēl ilgi pēc noskatīšanās.

Filmas mugurkauls – uz patiesiem notikumiem balstīts scenārijs par septiņpadsmitgadīgo Modri, bez tēva augušu pusaudzi, viņa atkarību, tās izraisītu zādzību un sodu, par attiecībām, kurās viens ar otru nesarunājas un viens otru nesaklausa.

Līdzās Rēzijai Kalniņai un citiem izciliem aktieriem

galvenās lomas tēlotājs Kristers Pikša ir vienīgais neprofesionālis – tīrradnis.

Vienkāršs, patiess un vēl joprojām nav aptvēris, ka drīz būs redzams uz lielajiem ekrāniem gan Latvijā, gan pasaulē. Uz fotografēšanos atlasei aizgāja, lai nebūtu jāiet uz mācību stundu.

«Tad, kad mani sazvanīja Juris, viņš teica, ka viņš mani vēlas redzēt uz atlasi, es domāju – nu tiešām? Es sen jau biju atmetis ar roku, nu, nofotografējos, tas tāpat kā aizsūtīt momentloteriju, nu tas ir nereāli, viens pret 100 vai viens pret miljons iespēja, ka tevi izvēlēsies,» atceras galvenās lomas tēlotājs Kristers Pikša.

Dabisks, nebaidās no kamerām, izcili improvizē – divdesmitgadīgo jaunieti slavē kino profesionāļi, bet

Kristers tikai smaida, viņš grib būt pavārs.

Filmas pirmizrāde Latvijā jāpagaida līdz 24. oktobrim, toties visu septembri norisināsies Nacionālā kino centra par godu Latvijas simtgadei izsludinātais filmu konkurss ar mērķi 2018. gadu sagaidīt ar vismaz piecām pilnmetrāžas spēlfilmām un vienu animācijas filmu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu