Baumanes filma saņem pozitīvas atsauksmes pēc pirmizrādes Ņujorkā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Signes Baumanes filma «Akmeņi manās kabatās» saņēmusi pozitīvas atsauksmes pēc pirmizrādes Ņujorkā, informē režisores pārstāve Liene Ančupāne. ASV dienas laikraksti «USA today» un «The New York Times» atzinīgi izteikušies par filmas humoru, vitalitāti un delikāto veidu, kādā autore runā par sarežģītām un ļoti personīgām problēmām.

«USA today» norādījis, ka Latvijā dzimusī māksliniece un animatore Baumane savā jaunajā filmā ar humoru, smalkumu un pārsteidzošu animācijas tehniku pēta ģimenes mentālo problēmu vēsturi, aprakstot arī savu personīgo cīņu ar to. Pēc laikraksta teiktā, Baumanes aizrautība un talants ir aizgrābjoši, filma ir lielisks «neatkarīgā kino» paraugs.

«The New York Times» rakstījis, ka Baumane piedāvā tiešu, pārsteidzošu un asprātīgu filmu, kas caur viņas ģimenes vēsturi pēta depresijas tumšās dzīles. «Baumanes gandrīz muzikāli izteiksmīgās balss pavadībā šī ar roku zīmētā animācijas filma ataino vecmāmiņas un citu ģimenes locekļu cīņu ar neprātu, stāsts tiek izstāstīts caur nesaudzīgu psiholoģisko procesu analīzi, ar ironiju un paskarbu humoru,» norādījis laikraksts, uzsverot, ka filma nevienā brīdī nekļūst drūma, lielā mērā pateicoties autores pārsteidzošajai atklātībai.

«USA today» un «The New York Times» ir divi no trim lielākajiem ASV dienas laikrakstiem. To ikdienas tirāža ir vidēji 1-2 miljoni eksemplāru. Filma «Akmeņi manās kabatās» iekļauta arī kritiķu izlasē, pie filmām, ko tie īpaši iesaka noskatīties lasītājiem.

Kinoindustrijas vadošie mediji, tādi kā «The Hollywood Reporter», «The Variety» un «Screendaily», par filmu atzinīgas recenzijas publicēja jau pēc pasaules pirmizrādes Karlovi Vari festivālā, kur tā saņēma divas balvas - Starptautiskās kinokritiķu asociācijas FIPRESCI balvu un Ekumēniskās žūrijas īpašo balvu.

Jau ziņots, ka drīz pēc pirmizrādes Rīgā, 21.augustā, septembrī filmu «Akmeņi manās kabatās» sāks izrādīt arī Ņujorkā un Losandželosā, bet vēlāk arī citur ASV.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu