Kinoteātros: klaidonis, pērtiķēns, šausmas Parīzē un filmas gardēžiem (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 12. septembra Latvijas kinoteātros būs skatāma piedzīvojumu filma «Amazonija» («Amazonia»), šausmu filma «Parīze: Mirušo pilsēta» (As Above, So Below), zinātniskās fantastikas lente «Klaidonis» (The Rover) un daudzas «Baltijas Pērles» filmas.

 
Foto: publicitātes

«Amazonia»

Aizraujoša ceļojuma sajūta pa pirmatnējiem džungļiem un savvaļas zvēri izstieptas rokas attālumā īstā 3D formātā.

Anotācija: Pēc aviokatastrofas, kas notikusi tropiskajā mežā, mazs cirka mērkaķītis iegūst brīvību un nonāk savā dabīgajā dzīvesvietā – mežonīgos džungļos, kuru iemītnieki ne vienmēr ir draudzīgi. Gigantiskie krokodili, graciozie gepardi, spilgtie, kā kaleidoskops papagaiļi, ziņkārīgie brāļi mērkaķi - tas viss apskauj mazo, bezpalīdzīgo ceļinieku. Džungļu daba ir brīnumaina, taču slēpj sevī ļoti daudzas briesmas. Kā izdzīvot mežonīgā vidē, kā atrast draugus, kā neaiziet bojā bada dēļ?

Drosmīgais mērkaķītis pārvarēs visus šķēršļus, vedīs skatītājus pa pašiem slēptākajiem džungļu nostūriem un iepazīstinās ar savvaļas dabas lielisko pasauli.

Režisors: Thierry Ragobert.

 
Foto: publicitātes

«Klaidonis»

Deivida Mišo (David Michôd) filma «Klaidonis», kurai prognozē tikpat lielus panākumus kā «Dzīvnieku karaļvalstij» (Animal Kingdom), stāsta par pasauli 10 gadus pēc tās finansiāla sabrukuma. Tajā likumiem vairs nav nekādas varas un dzīve kļuvusi ārkārtīgi grūta. Filmas centrā ir vientuļnieks Ēriks (Pīrss), kurš klejo pa pamestām pilsētām un nomaļiem ceļiem. Kad noziedznieku banda nolaupa viņa auto, viņš dodas tiem pa pēdām un ceļā sastop bandas locekli Reju (Patinsons), kurš, būdams ievainots, pamests iepakaļ. Ērikam atliek vien paļauties uz Reja palīdzību, lai varētu sadzīt pēdas laupītājiem un atgūt savu automašīnu – vienīgo lietu, kas viņam ir būtiska.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

 
Foto: publicitātes

«Parīze: Mirušo pilsēta»

Šausmu filma «Parīze: Mirušo pilsēta» (As Above, So Below) stāsta par baisajām katakombām, kas slēpjas zem Parīzes ielām. Kad pētnieku grupa dodas kauliem izklātajā pazemes labirintā, viņi atklāj šausminošu noslēpumu, kas mīt šajā mirušo dvēseļu pasaulē. Jauniešu centieni izkļūt brīvībā pārvēršas šausmīgā murgā, un kāds tumšs spēks tiecas atbrīvot viņos mītošos dēmonus...

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

 
«Golciuss un Pelikāna kompānija»
«Golciuss un Pelikāna kompānija» Foto: publicitātes

«Baltijas pērle»

Šonedēļ pie skatītājiem atgriežas starptautiskais kinofestivāls «Baltijas pērle».

Jau tradicionāli festivāla pirmo nakti vainagos kinomaratons, kas sāksies tūlīt pēc atklāšanas Rīgas Kongresu namā 12. septembrī pusnaktī. Tā laikā tiks demonstrētas trīs festivāla filmas par vienas filmas cenu. Šogad nakts kinoseansos tiks demonstrētas filmas, kas eleganti balansē starp cenzūras un žanra tabu, ir raisījušas karstus strīdus par režijas ētiskumu un seksualitātes atainojumu uz ekrāna un nojauc vispāratzītās pieļaujamās estētiskās gaumes robežas.

«Kino rīmu» nakts tiks atklāta ar Bernardo Bertoluči filmas «Pēdējais tango Parīzē» pilno versiju. Stāsts par jaunu, kaismīgu francūzieti un dzīvē vīlušos amerikāni pārsteidza un šokēja laikabiedrus ar seksuālo ainu daudzveidību. Filma, kas tiek uzskatīta par mūsdienu erotiskā kino priekšteci, bija aizliegta daudzās Eiropas valstīs, jo tika atzīta par piedauzīgu un vērstu uz pašiem primitīvākajiem cilvēka instinktiem.

Drosmīgākais britu kinorežisors - Pīters Grīnevejs atkārtoti pierāda, ka īstai mākslai robežas neeksistē, tās nosaka tikai mūsu pašu morālie aizspriedumi. Savā jaunajā filmā «Golciuss un Pelikāna kompānija» režisors pārsteidz mūs ar saviem seksuālajiem atklājumiem un erudīciju: «Es gribēju radīt mākslinieciski augstvērtīgu un vienlaikus ļoti erotisku filmu, kurā ietverti visi mūsdienu priekšstati par seksu.»

Kinomaratona noslēgumā aizraujošā filma «Tikšanās pēc pusnakts» ielūgs jūs uz nelielu svinga vakaru, ko organizē kalpone transvestīts un viesi Zvaigzne, Padauza un Ērzelis, kura lomā iejutīsies leģendārais bijušais «Manchester United» futbolists Ēriks Kantona. Tas ir grotesks dažādas seksuālās orientācijas sapņu, mīlestības, seksa, nāves un erotisko fantāziju kokteilis. Par spīti tēmas skandalozumam, ir izdevusies smalka, brīžiem ļoti komiska psiholoģiska etīde.

Detalizētāka programma festivāla mājas lapā:

www.balticpearl.lv

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu