Eiropas «Oskara» filmas šogad nosauks Rīgā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Otrdien, 16. septembrī, plkst.11 kinoteātra «Splendid Palace» Velvju zālē norisināsies preses konference, kurā tiks nosauktas Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominētās filmas. Kā informē nodibinājuma «Rīga 2014» sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris, tradicionāli filmu saraksts tiek paziņotas Eiropas Kinoakadēmijas mītnes vietā - Berlīnē -, tāpēc tas Rīgai ir īpašs gods.

Preses konferencē klāt būs Eiropas Kinoakadēmijas balvas valdes priekšsēdētāja, poļu kinorežisore Agneška Holanda, Eiropas Kinoakadēmijas balvas direktore Mariana Doringa un nodibinājuma «Rīga 2014» vadītāja Diāna Čivle. Klātesošie tiks informēti par 13. decembrī gaidāmo balvas pasniegšanas ceremoniju.

Šobrīd ikviens pasaulē var balsot par iecienītāko no Eiropas filmām, piedaloties skatītāju simpātijas noteikšanā, un laimēt divus ielūgums uz Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremoniju Rīgā. Eiropas Kinoakadēmijas skatītāju simpātijas balvai ir izvirzīta franču režisora Kristofa Gana filma «Skaistule un briesmonis», Dānijas un Polijas filma «Ida», kuru režisējis Pāvels Pavļikovskis, dāņu režisora Larsa fon Trīra filma «Nimfomāne», britu režisora Stefana Frīra filma «Filomena», zviedru režisora Fēliksa Harngrēna filma «Simtgadnieks, kas izkāpa pa logu un pazuda», kā arī Beļģijas, Francijas un Itālijas kopražojums «Divas dienas un viena nakts», kuras režijas, scenārija autori un producenti ir Žans Pjērs Dardēns un Liks Dardēns.

Par skatītāju simpātiju balvu līdz 31.oktobrim var balstot «europeanfilmawards.eu/en_EN/peopleschoiceaward/vote».

13. decembrī Rīgā norisināsies Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija, un tas ir rosinājis Latvijas kino profesionāļus iespējami daudzveidīgi prezentēt Latvijas kino starptautiskajā vidē. Decembrī Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (RSKF) notiks Latvijas nacionālais filmu festivāls «Lielais Kristaps 2014», tiks rādīta Eiropas Kino akadēmijas balvai nominēto filmu programma un retrospektīva, Ziemeļeiropas bērnu un jauniešu filmu programma, filmu festivāla «2Annas» īpaši RSKF sarūpētas filmu programmas un īpaši scenāristiem veltīts nozares pasākums, kā arī Nacionālā kino centra sagatavota plaša festivāla industrijas programma - lekcijas un radošās darbnīcas pasaules klases kino nozares pārstāvju vadībā. Gada nogalē Rīgā pulcēsies ārvalstu kino profesionāļi, lai ar Latvijas kino industrijas pārstāvjiem veicinātu starptautisku kopprojektu rašanos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu