Toronto triumfē filma par vīru, kas uzlauza Vācijas militāro saziņas kodu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Toronto filmu festivālā laurus plūkusi biogrāfiskā filma «The Imitation Game» par britu matemātiķi Alanu Tjūringu, kurš Otrā pasaules kara laikā uzlauza Vācijas militāro saziņas kodu. Svētdienas ceremonijā filmai ar aktieri Benediktu Kamberbaču (Benedict Cumberbatch) galvenajā lomā tika piešķirta 39. Toronto starptautiskā kinofestivāla galvenā balva.

Režisora Mortena Tilduma vietā balvu pieņēma kompānijas «Elevation Pictures» pārstāvis Noa Sīgals. «Tas prasīja spēcīgus nervus, bet bija patiesi,» viņš teica par filmu.

Galvenās balvas ieguvēju izvēlas pēc ceremonijas skatītāju balsojumā. Iepriekšējos gados tā piešķirta tādām kinolentēm kā «Slumdog Millionaire» («Graustu miljonārs») un «12 Years a Slave» («12 gadi verdzībā»).

Kinolentē Tjūrings attēlots kā izcils matemātiķis, kurš uzlauž vācu šifrēšanas mašīnas «Enigma» kodu, pietuvinot kara beigas. 41 gada vecumā Tjūrings izdarīja pašnāvību neilgi pēc tam, kad viņš tika notiesāts par homoseksuālismu.

Lielu skatītāju atzinību izpelnījās filma «Learning to Drive» par Manhetenā dzīvojošu rakstnieci, kura rod mierinājumu braukšanas nodarbībās ar aktiera Bena Kingslija spēlēto instruktoru, kā arī kinolente «St.Vincent» ar aktieri Bilu Mariju galvenajā lomā.

«Pusnakts trakuma» kategorijā uzvarēja šausmu filma «What We Do in the Shadows» par Jaunzēlandes piepilsētā mītošiem vampīriem.

Savukārt par labāko dokumentālo filmu tika atzīta «Beats of Antonov».

Toronto kinofestivāls aizsākās 1976. gadā. Tagad tas tiek uzskatīts par vienu no kinoindustrijas galvenajiem notikumiem līdzās Kannu un Sandensas festivāliem. Toronto kinofestivāls bieži kalpo kā atspēriens filmām, kas vēlāk pretendēs uz prestižajām ASV Kinoakadēmijas balvām vai arī cenšas iegūt izplatīšanas līgumu ar kādu no lielākajām kinostudijām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu