Amerikāņu kinoskatītāji nokļūst «Labirinta gūstā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ziemeļamerikas kinoteātros jauns līderis - amerikāņu rakstnieka Džeimsa Dašnera (James Dashner) romāna «Labirinta gūstā» (The Maze Runner) ekranizācija.

Nedēļas griezumā filma, kuru bieži salīdzina ar «Bada spēlēm», iekasējusi 32,5 miljonus dolāru.

Sižets: Savu jauno dzīvi Tomass sāka, stāvot kājās, stindzinošas tumsas un sasmakuša, putekļaina gaisa ieskauts. Mani sauc Tomass. Tas... tas bija viss, ko zēns spēja atcerēties par sevi. – Esi sveicināts Klajumā! - kāds teica.

Tomass pamostas liftā un no iepriekšējās dzīves neatceras neko, izņemot savu vārdu. Viņš nonāk Klajumā – slēgtā sabiedrībā, kur dzīvo aptuveni 60 zēnu. Klajumu ieskauj Labirints – gigantisku sienu mudžeklis, kas katru vakaru sakļaujas, noslēdzot zēnus no ārpasaules. Labirints ir kā radība, kas dzīvo pati savu dzīvi...

Zēnu uzdevums ir atrisināt Labirinta mīklu, taču kas gaida aiz tā sienām? Varbūt Labirints nav galvenā mīkla?

Triloģijas «Labirinta gūstā» pirmais romāns izdevniecībā «White Book» izdots arī latviešu valodā.

Foto: publicitātes

2. vietā ar 15 miljoniem šonedēļ Laiema Nīsona (Liam Neeson) jaunā filma «Pastaiga starp kapakmeņiem» («A Walk Among the Tombstones»)

Anotācija: Izbijis Ņujorkas policists, kurš kļuvis par privātdetektīvu, tiek nolīgts izmeklēt narkodīlera sievas nolaupīšanu. Trileris aizved skatītājus tumšākajos Ņujorkas nostūros, kur likuma vietā valda izmisums un nāve. Asa sižeta trileri ir režisējis un scenāriju rakstījis Amerikas Kinoakadēmijas balvas nominants Skots Frenks («Vilknadzis» un «Mārlijs un Es»). Filmas galvenajās lomās Amerikas Kinoakadēmijas balvas nominants Laiems Nīsons («Miljoniem iespēju, kā atdot galus», «Non-Stop: tiešais reiss» un «Nolaupītā 1 & 2»), Dens Stīvens («Piektā vara») un Bojds Holbruks («Harvijs Milks»).

Latvijas kinoteātros filma no 31. oktobra.

Pēdējais no jaunumiem 3. vietā ir komēdija «This Is Where I Leave You», kurā redzami komēdiju smagsvari Džeisons Beitmens un Tīna Feja, bet režisors ir žanra lietpratējs Šons Levijs.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu