Filma «Modris» iekļauta Varšavas filmu festivāla konkursa programmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jura Kursieša debijas filma «Modris» iekļauta 30. Varšavas starptautiskā filmu festivāla konkursa programmā, informē filmas veidotāju pārstāve Zane Peneze. Kā liecina festivāla mājaslapā publicētā informācija, «Modris» kopā ar 14 citām pilnmetrāžas filmām piedalīsies konkursā, kurā būs pārstāvēti tie režisori, kam šī ir vai nu debijas, vai arī tikai otrā filma.

Starptautiskais filmu festivāls Varšavā notiks no 10. oktobra līdz 19. oktobrim. «Modra» seansi festivālā tiks demonstrēti 10. oktobrī un 11. oktobrī.

Filmas «Modris» stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem. Tas attēlo tikko pilngadību sasnieguša puiša liktenīgu dzīves posmu - konflikts ar māti iziet no rāmjiem, par sīku zādzību māte savu dēlu nodod policijai. Tas noved pie krustcelēm ar Latvijas tiesu sistēmu un attiecībām ar vienaudžiem.

Kursieša debijas filmas «Modris» pasaules pirmizrāde notika Toronto filmu festivālā Kanādā, Eiropas pirmizrāde - Sansebastjanas festivālā Spānijā, bet uz Latvijas kinoteātru ekrāniem «Modris» nonāks 24. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu