Sansevastjanas filmu festivāla galveno balvu iegūst «Magical Girl»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Sansevastjanas filmu festivāla galveno balvu šogad ieguvusi spāņu režisora Karlosa Vermuta (Carlos Vermut) filma «Magical Girl». Kinolente ir stāsts par tēvu, kas cenšas izpildīt savas slimās meitas pēdējo vēlēšanos.

34 gadus vecais Vermuts greznajā apbalvošanas ceremonijā sestdien tika godalgots arī kā labākais režisors.

Labākās aktrises balvu saņēma dāņu atrise Paprika Stīna par tēlojumu filmā «Silent Heart», bet labākā aktiera godu izpelnījās spāņu aktieris Havjērs Gutjerress par policista lomu trillerī «Marshland».

Balvu par mūža ieguldījumu kino tika pasniegta amerikāņu aktieriem Denzelam Vašingtonam un Benisio del Toro.

Saņemot apbalvojumu, del Toro apliecināja cieņu savai dzimtajai vietai Puertoriko.

«Es vēlētos veltīt šo apbalvojumu zemei, no kurienes esmu nācis, kur piedzimu, kur pirmo reizi iemācījos mest ar akmeņiem un kur tie pirmo reizi tika mesti pret mani,» sacīja godalgotais aktieris.

Iepriekš Sansevastjanas filmu festivāla balvu par ieguldījumu kino saņēmuši tādi aktieri kā Gregorijs Peks, Beta Deivisa, Sūzena Sarandona, Merila Strīpa, Ričards Gīrs un Roberts De Niro.

Sansevastjanas festivāls ir vecākais un prestižākais filmu festivāls spāniski runājošajās valstīs. Bet kopš pirmā festivāla 1953. gadā tas iekarojis arī stabilu vietu starptautisko kino festivālu vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu