Sākas starptautiskais īsfilmu festivāls «Manhattan Short»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Oktobra sākumā arī Latvijā notiks starptautiskais īsfilmu festivāls «Manhattan Short», informē «Rīgas namu» projektu koordinatore Aiga Millere. Festivāla mērķis ir apvienot skatītājus visā pasaulē un dot iespēju talantīgiem režisoriem demonstrēt savus jaunākos darbus. Festivāls vairāk nekā 300 pilsētās sešos kontinentos notiek laikā no 26. septembra līdz 5. oktobrim.

Šogad pirmoreiz festivāls «Manhattan Short» notiks ne tikai Rīgā, bet arī Ventspilī, Daugavpilī, Liepājā un Valmierā laikā no 3. līdz 5. oktobrim. Kinoteātrī «Splendid Palace» 3. un 4. oktobrī paredzēta 2014. gada konkursa finālistu programmas skate, kurā tradicionāli tiks rādītas desmit īsfilmas no visas pasaules.

Skatītāji visā pasaulē vietās, kur rādīs festivāla filmas, saņems balsošanas kartīti, kurā būs jāatzīmē, viņuprāt, viena labākā filma. Šogad skatītāji varēs izvēlēties gan labāko filmu, gan izcilāko aktieri vai aktrisi. Arī Rīgas skatītāju balsošanas rezultāti tiks nosūtīti uz Ņujorku, kur 6.oktobrī, saskaitot visas skatītāju balsis, tiks noteikts šā gada uzvarētājs.

Šogad filmu festivāla «Manhattan Short» fināla programmā ir liela žanru, sižetu un varoņu daudzveidība. Festivāla žūrija Ņujorkā bija saņēmusi kopumā 520 filmu no 49 valstu režisoriem, no kuriem tika atlasītas desmit labākās. Daudzas filmas jau guvušas balvas prestižos kinofestivālos: Sandensā, Tribekā, Berlīnē, Toronto un citos. Finālistes vieno režisoru meistarība, talantīgi scenāriji un stāstu universālums, norādījuši festivāla rīkotāji.

Šā gada festivāla "Manhattan Short" finālā iekļuvusi filma "97%" (Ben Brand, Nīderlandes), "Noziedzība. Animācijas seriāls" ("Crime. The Animated Series", Alix Lambert&Sam Chou, ASV), "Uz tilta" (On The Bridge", Sameer Patel, Lielbritānija), "Pārvietošana" ("Shift", James Croke, Austrālija), "Krišana" ("The Fall", Andreas Thaulow, Norvēģija), "Ieslēgts un izslēgts" ("On/Off", Thierry Lorenzi, Francija), "Dzīvā ēsma" ("La Carnada", Josh Soskin, Meksika), "Kleita no aizkariem" ("Mend And Make Do", Bexie Bush, Lielbritānija), "Visdrosmīgākie" ("The Bravest. The Boldest", Moon Molson, ASV) un "Degunradzis pilnā ātrumā" ("Rhino Full Throttle", Eric Schmitt, Vācija).

Pasākums notiek sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā, «Wellton Centrum Hotel & Spa», restorānu «Yakuza Sushi & Asian Fusion» un restorānu «Djadja Vaņa».

Biļetes uz kinofestivāla «Manhattan Short 2014» seansiem Rīgā var iegādāties «Splendid Palace» kasē. Pasākuma valoda būs angļu ar latviešu un krievu subtitriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu