Noskaties dokumentālo filmu «Reiderisms Latvijā» (24)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

29. septembrī plkst. 18:30 un 21:30 Rīgatv 24 ēterā un portālā TVNET notiks pirmizrāde televīzijas dokumentālajai filmai «Reiderisms Latvijā». Filmā tiek stāstīts par to ka reiderisms ir uzņēmuma vai tā aktīvu sagrābšana ar pretlikumīgām/neētiskām metodēm. Ja Latvijā šāda uzņēmumu sagrābšana ir iespējama tad protams, ka investīcijas agri vai vēlu Latvijas tautsaimniecībā vairs nebūs. Kurš ieguldīs līdzekļus nedrošā biznesa vidē?

Tomēr laikā, kamēr filma tapa, sabiedriskā doma ir sākusi mainīties. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera rīkojusi plašu ekonomikas konferenci «Reiderisms Latvijā – tā ietekme uz biznesa vidi un investīciju drošību. Kā pret reiderismu cīnīties?».

«Kā zināms, pēdējo gadu laikā daudzi Latvijas uzņēmumi tādā vai citādā veidā saskārušies ar potenciālu reiderisma gadījumu vai reiderisma mēģinājumu,» uzsver konferences rīkotāju – LTRK – valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš. «Tāpēc LTRK uzskata, ka problēma ir pietiekami nopietna, lai jau likumdošanas līmenī novērstu vai vismaz minimalizētu reiderisma iespējamību, garantējot uzņēmējiem drošu un paredzamu uzņēmējdarbības vidi, bet investoriem – ieguldīto investīciju drošību,» saka LTRK valdes priekšsēdētājs (citāts no konferences rīkotāju izplatīta paziņojuma).

Ja sabiedrība sāk pievērst uzmanību reiderisma problēmai varbūt, ka kopējiem spēkiem tiksim ar šo problēmu galā un saimnieciskā dzīve Latvijā kļūs drošāka un mēs Latvijā visi varēsim dzīvot labāk, jo uzņēmēji ir tie, kas gādā darbu un pilda nodokļu ieņēmumus mūsu valstij Latvijai.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu