Kinoprojekts «Spektrs» aicina balsot par neatkarīgā kino izrādīšanu Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 3. līdz 9. oktobrim projekta «Spektrs» ietvaros nedēļas garumā k/t «Kino Citadele» būs unikāla iespēja noskatīties Denī Vilnēva (Denis Villeneuve) starptautisku atzinību ieguvušo filmu «Ienaidnieks» (Enemy). Īpašie seansi nedēļas garumā ir vēl nebijis eksperiments, un katra nopirktā biļete uz šo seansu būtībā darbojas kā balss par neatkarīgā kino izrādīšanu Latvijas kino teātros. Tādēļ ikviens ir laipni aicināts «nobalsot» par dažādību kinoteātros un noskatīties filmu. Paredzēts, ka līdzīgā manierē tiks izrādītas arī citas filmas.

Savukārt no 7. līdz 9. novembrim kinoteātrī «Kino Citadele» jau otro gadu pēc kārtas norisināsies kinofestivāls ar šādu nosaukumu - «Spektrs», šogad jau «Spektrs II». Skatītājus gaida gan informatīvi izklaidējošas prezentācijas, gan Latvijas un Holivudas filmu studiju prezentācijas, gan arī vairāki pārsteigumi, par kuriem festivāla organizētāji pagaidām vēl klusē. Festivāla «Spektrs» pilna filmu programma tiks izziņota vēlāk, bet jau tagad organizatori atklāj divas izcilas filmas, kuras būs iespējams vērot festivāla ietvaros - Ričarda Linkleitera «Boyhood» un Demiena Čazela «Whiplash».

Projekta «Spektrs» ietvaros ir ieplānots ikgadējs kinofestivāls «Spektrs» (nu jau otro reizi) un intelektuālu filmu regulāra izplatīšana. Šis ir projekts, kas atbalsta interesantu un citādu kino Latvijā. Ar šo projektu rīkotāji vēlas dot iespēju skatītājiem vērot uz lielā ekrāna filmas, kuras ne vienmēr nonāk līdz Latvijas kinoteātriem, un pierādīt, ka arī filmām, kurām paredz nepietiekamus kases ienākumus, ir gana brangs cienītāju pulks.

Vairāk informācijas par «Spektra» pasākumiem sekos, un tā būs atrodama arī festivāla mājas lapā.

kinospektrs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu