Zirgu ielas koncertzālē notiks tematiskie filmu vakari

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Zirgu ielas koncertzālē 7. oktobrī un 21. oktobrī plkst.19 tiks demonstrētas divu pasaulē atzītu režisoru pilnmetrāžas filmas - Stenlija Kubrika «2001: A Space Odyssey» un Georgija Danelijas «Kin-Dza-Dza!». Kā informēja Valsts akadēmiskā kora «Latvija» producente Ieva Vītiņa, abās filmās liela nozīme būs mūzikai.

Kubrika filmā, kas saņēmusi «Oskara» balvu, inovatīvi tiek izmantota Riharda Štrausa un Ģērģa Ligeti klasiskā mūzika.

Savukārt gruzīnu režisora Danelijas filmā parodijā «Kin-Dza-Dza!» skaņu celiņam izmantota Gijas Kančeli mūzika.

Pirms abiem kino seansiem notiks saruna ar abu režisoru daiļrades zinātājiem.

Ieeja bez maksas. Lūgums iepriekš pieteikt kinoseansa apmeklējumu, rakstot uz «info@koris.lv» vai zvanot pa tālruni 67223839.

Zirgu ielas koncertzāle atrodas Valsts akadēmiskā kora «Latvija» mēģinājumu telpās Rīgā, Kaļķu ielā 11a (ieeja no Zirgu ielas).

Toties ar Ligeti skaņdarbu «Lux Aeterna», kura motīvi izmantoti arī Kubrika filmas «2001: A Space Odyssey» skaņu celiņā, varēs iepazīties 10.oktobrī Rīgas Sv.Pētera baznīcā plkst.19. Skaņdarbu atskaņos Valsts akadēmiskais koris «Latvija» kopā ar pasaulslaveno diriģentu Pēteru Deikstru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu