Tapusi jauna filma par partizāniem «Segvārds Vientulis» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Pēc trīs gadu intensīva darba 4. novembrī kinoteātrī «Splendid Palace» savu pirmizrādi piedzīvos režisora Normunda Puča filma par nacionālo partizānu organizācijas darbību Latgalē un tās vadītāju katoļu priesteri Antonu Juhņeviču, informēja studijā «NPGD».

Filma «Segvārds Vientulis» balstīta patiesos notikumos, kuri norisinājās 1945. gadā, pēc padomju okupācijas atgriešanās, Līvānu apkārtnē. Vanagu draudzes katoļu priesteris Antons Juhņevičs baznīcas saimniecības telpās slēpa vietējos vīriešus no mobilizācijas vācu un sarkanajā armijā. Savas pārliecības dēļ nonācis konfliktā ar varu, viņš bija spiests izšķirties par radikālu soli.

«Segvārds Vientulis» ir inscenēta dokumentāla filma, kura ir balstīta vēsturiskos faktos,

tomēr dramatiskā tēma ir tikai iemesls, lai runātu par cilvēka dzīves eksistenciālajām izvēlēm. «Uzticība un varonība, kurai līdzās mājo nodevība un gļēvums vai vēlme vienkārši izdzīvot - to var iepazīt, sekojot Juhņeviča un viņa cīņu biedru likteņiem,» norādījis filmas režisors un arī scenārija autors Pucis, kuram šī ir debijas filma.

Vēsturiskās personas filmā atveido aktieri Varis Piņķis, Vilis Daudziņš, Edgars Samītis, Andris Bulis, Juris Bartkevičs, Juris Jope, Edgars Pujāts, Rihards Rudāks, Māris Korsietis, Egils Viļumovs, Ritvars Gailums un Valdemārs Karpačs.

Mūziku filmai ir sarakstījis latviešu garīgās mūzikas komponists Rihards Dubra.

Vari Piņķis filmā "Segvārds Vientulis"
Vari Piņķis filmā "Segvārds Vientulis" Foto: Kadrs no filmas

No 7. novembra tās izrādīšanu sāks kinoteātri visā Latvijā. No 20. oktobra biļetes uz filmas pirmizrādi un seansiem «Splendid Palace» būs pieejamas kinoteātra kasēs un «www.e-kase.lv».

Lai vēl pirms pirmizrādes iepazīstinātu plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus ar filmu «Segvārds Vientulis», 27. oktobrī plkst.13 kinoteātrī «Splendid Palace» plānots preses seanss un tikšanās ar radošo komandu.

Filma tapusi ar Nacionālā kino centra, Valsts kultūrkapitāla fonda, Ogres un Ikšķiles pašvaldību, Vārkavas novada domes, AS «Latvijas Dzelzceļš», biedrības «Latviešu karavīrs», AS «Latgales piens», Arendoles pils muzeja, Okupācijas muzeja, tipogrāfijas «Imanta» un privātu atbalstītāju finansiālu un materiālu atbalstu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu