Vašingtonā notikusi Breda Pita filmas «Niknais» pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

ASV galvaspilsētā Vašingtonā notikusi filmas «Niknais» («Fury») pasaules pirmizrāde. Režisora Devida Eijera asa sižeta lentē galvenās lomas atveido Breds Pits, Šaija Labafs, Logans Lermans un citi. Filmas notikumi risinās 1945. gada aprīlī, kad Otrais pasaules karš tuvojas nobeigumam un sabiedrotie gatavi dot izšķirošo triecienu nacistiskajai Vācijai.

Kaujās rūdītais seržants Vordedijs (Breds Pits), tanka «Šermans» komandieris, vada savu kaujas mašīnu pretinieka aizmugurē, lai paveiktu īpašu uzdevumu. Tankā, kam karavīri devuši vārdu «Niknais», atrodas tikai pieci vīri, taču, neskatoties uz pretinieka pārspēku, brašie tankisti negrasās atkāpties.

Uz filmas «Niknais» pasaules pirmizrādi Vašingtonā bija ieradušies gan centrālo lomu izpildītāji ar Holivudas zvaigzni Bredu Pitu priekšgalā, gan arī Otrā pasaules kara veterāni, kuri paši piedalījušies tanku kaujās, kā arī aktīvā karadienesta kareivji un prominenti ASV politiķi. Lai pasaules pirmizrādi varētu rīkot ASV galvaspilsētā, ko Holivudas studijas parasti nemēdz darīt, tā vietā izvēloties Losandželosu vai Ņujorku, studijas «Sony» darbiniekiem nācās veikt vēl nebijušus drošības pasākumus, kā arī saskarties ar citiem sarežģījumiem. Filmas centrālie varoņi ir ASV karavīri, kuriem lente ir veltīta, tāpēc pirmizrādes pasākums noritēja patriotiskā gaisotnē ar karoga pacelšanas ceremoniju un valsts himnas izpildīšanu.

«Šī ir viena no tām retajām filmām, kuras dēļ patiešām ir vērts censties sarīkot neaizmirstamu pirmizrādes pasākumu. Jau filmas uzņemšanas laikā zinājām, ka pasaules pirmizrādi rīkosim galvaspilsētā, jo «Niknais» ir veltījums visiem karavīriem – gan veterāniem, gan tiem, kas patlaban atrodas dienestā, bet pēc filmas galavarianta noskatīšanās un veidojot tās reklāmas kampaņu, pārliecība par īpašu pasākumu Vašingtonā tikai nostiprinājās,» komentē kinostudijas «Sony» mārketinga prezidents Dvaits Keinss.

Savukārt svētdien, 19. oktobrī, ar filmas Eiropas pirmizrādes seansu noslēgsies Londonas Filmu festivāls. Filma «Niknais» Latvijas kinoteātros iznāk 24. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu