Kairišs uzņēmis dokumentālo filmu par Černobiļu - «Neredzamā pilsēta» (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Režisors Viesturs Kairišs uzņēmis dokumentālo filmu par Černobiļu - «Neredzamā pilsēta», pavēstīja «Rīgas namu» pārstāve Aiga Millere. Tās pirmizrāde plānota 29.oktobrī plkst.20 kinoteātrī «Splendid Palace».

Pilsēta tika evakuēta 1986.gadā, kad aptuveni 14 kilometru uz ziemeļrietumiem Černobiļas atomelektrostacijā notika kodolkatastrofa. Pirms evakuēšanas Černobiļā dzīvoja 14 tūkstoši iedzīvotāju.

Filma stāsta par pilsētu, kas tika būvēta kā paradīze, taču pārvērtās ellē gan pati sev, gan pasaules acīs. Tagad tā atkal pamazām kļūst par paradīzi, tikai nedaudz citādā veidā. Filmā nākotne caurvijas ar pagātni, radot stāstu par vienu pilsētu – par zaudēto un atgūto paradīzi.

Filmas varonis Igors Černobiļas teritorijā dzīvo jau desmit gadu. Tādējādi viņš cenšas atrast mieru un iespēju izbēgt no modernās civilizācijas. Igors cenšas atrast savu iekšējo pasauli. Viņš dzīvo plecu pie pleca ar samosjoliem - cilvēkiem, kuri atgriezās zonā pēc katastrofas 1986.gadā. Tie ir iedzimtie Černobiļas iedzīvotāji, visi gados veci cilvēki. Viņi ir atgriezušies, lai nomirtu savā paradīzē, savu senču mājvietā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu