Londonas kinofestivālā uzvaras laurus plūc Krievija (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Krievijas režisors Andrejs Zvjagincevs par filmu «Leviathan» («Levitāns»), kas stāsta par Krievijas mazpilsētā valdošu korupciju, saņēmis Londonas kinofestivāla galveno balvu.

«Filma, kas savā dzimtenē ir izraisījusi daudz strīdu par piedauzīgas valodas lietošanu, ar savu lieliskumu un tematiku aizkustināja visus Londonas kinofestivāla žūrijas locekļus,» filmu režisora un žūrijas priekšsēdētāja Džeremija Tomasa teikto citē laikraksts «The Guardian». «Tas bija vienprātīgs žūrijas lēmums piešķirt galveno balvu «Levitānam«,» viņš sacījis.

Zvjaginceva filma «Levitāns» pirms tam saņēmusi arī Kannu kinofestivāla balvu kategorijā «Labākais kinoscenārijs». Trīs citas Zvjaginceva filmas arī saņēmušas prestižas balvas. 2003.gada filma «The Return» ieguva Venēcijas kinofestivāla galveno balvu «Zelta lauva», bet kinolente «The Banishment» 2007.gadā uzvarēja Kannu festivālā kategorijā «Labākais aktieris».

Neskatoties uz filmas «Levitāns» panākumiem ārzemēs, Zvjagincevs saskāries ar grūtībām iegūt filmas izrādīšanas tiesības dzimtenē Krievijā, jo tās likumdošana aizliedz izrādīt filmas, kurās tiek lietoti lamu vārdi.

Krievijas Kultūras ministrija izrādīšanas tiesības filmai «Levitāns» piešķīra tikai pēc tam, kad tā bija uzvarējusi Kannu kinofestivālā un nominēta prestižajam «Zelta palmas zaram».

Krievijas kinoteātros filmai ir uzlikts vecuma ierobežojums 18+ un visi lamu vārdi cenzēti.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu