Filmu sērijas «The Hobbit» uzņemšana izmaksājusi 745 miljonus dolāru (1)

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Fantāzijas filmu triloģijas «The Hobbit» («Hobits») uzņemšana līdz šim izmaksājusi 745 miljonus ASV dolāru (583 miljonus eiro).

Šomēnes Jaunzēlandē tika iesniegta finanšu atskaite, kurā atklājās ievērojamā summa, kas izdota par specefektiem pārpilnās triloģijas izveidošanu.

Atskaite aptver vairāku gadu laikā veikto filmēšanu un digitālo efektu izmaksas, taču tajā nav iekļautas ziņas par pēdējos astoņos mēnešos paveikto. Domājams, ka galīgā summa būs vēl lielāka, jo triloģijas noslēdzošā daļa iznāks tikai šā gada decembrī.

«The Hobbit» izmaksas krietni pārsniedz iepriekšējo rekordu, kas piederēja 2007.gada piedzīvojumu kinolentei «Pirates of the Caribbean: At World's End» («Karību jūras pirāti: Pasaules malā»). Tā izmaksāja aptuveni 300 miljonus dolāru (235 miljonus eiro).

Tomēr ieguldītā nauda, visticamāk, atmaksāsies, jo pirmo divu «The Hobbit» filmu kases ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros ir 1,98 miljardi dolāru (1,55 miljardi eiro).

Iesniegtajos dokumentos sīki atspoguļotas izmaksas. Parasti kinostudijas sniedz tikai ļoti aptuvenus datus.

Filma saņēmusi 122 miljonu dolāru (95,5 miljonu eiro) finansējumu no Jaunzēlandes valdības programmas, ar kuras palīdzību valstij mēģināts piesaistīt lielbudžeta kinofilmu uzņemšanu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu