Notiks Jura Kursieša debijas filmas «Modris» Latvijas pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien kinoteātrī «Splendid Palace» notiks Jura Kursieša debijas filmas «Modris» Latvijas pirmizrāde, pavēstīja filmas publiciste Zane Peneze. No piektdienas filma «Modris» tiks rādīta kinoteātros Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Talsos, Valmierā, Smiltenē, Siguldā, Cēsīs, Rēzeknē un Daugavpilī. Ar «Latvijas Dzelzceļa» atbalstu filmas «Modris» veidotāji visā Latvijā rīkos arī īpašus seansus skolēniem.

Filmas pirmizrādē piedalīsies tās radošā komanda.

Filma «Modris» nominēta septiņām Nacionālā filmu festivāla «Lielais Kristaps» balvām, tostarp kā labākā spēlfilma un labākais režijas darbs, bet galvenās lomas atveidotājs neprofesionālais aktieris Kristers Pikša nominēts labākā aktiera balvai.

Jura Kursieša debijas pilnmetrāžas kinofilmu atzinīgi novērtējuši arī pasaules kino profesionāļi - filma «Modris» tika iekļauta prestižā Toronto filmu festivāla programmā, savukārt A klases Sansebastjanas kinofestivālā Spānijā «Modris» saņēma balvu - Īpašo atzinību (Special mention).

Filma «Modris» ir patiesos notikumos iedvesmots stāsts par pusaudzi, kura samilzušais konflikts ar māti noved līdz tiesu darbiem. Pēc tam Modris nolemj atrast tēvu, kuru nekad dzīvē nav saticis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu