Kinofestivālā «Spektrs» būs skatāms inteliģents kino (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kinofestivālā «Spektrs», kas no 7. novembra līdz 9. novembrim norisināsies kinoteātrī «Kino Citadele», varēs piedzīvot plašu izjūtu gammu, sākot no drāmām līdz spriedzes un šausmu filmām, ar jau atzītām un vēl tikai uzlecošām zvaigznēm, informē kinofestivāla «Spektrs» veidotāji. Skatītājus festivālā gaida gan informatīvi izklaidējošas prezentācijas, gan Latvijas un Holivudas filmu studiju prezentācijas, gan arī vairāki pārsteigumi, par kuriem festivāla organizētāji pagaidām vēl klusē.

Visas festivāla filmas, ar retiem izņēmumiem, Latvijas kinoskatītājiem būs redzamas pirmoreiz un, iespējams, vairāk arī netiks rādītas Latvijas kinoteātros.

Festivālā varēs redzēt Kristofera Nolana šī gada filmu «Starp zvaigznēm» («Interstellar»), kurā spēlē Metjū Makonahijs, Anna Hataveja, Džesika Česteina, Maikls Keins, kā arī Keisijs Afleks. Nolans režisējis arī tādas filmas kā «The Dark Knight» un «Inception»).

Uz lielā ekrāna tiks izrādīta Deivids Leiča un Čeda Stahelski filma «Džons Viks» («John Wick»), kurā galvenajās lomās ir Kianu Rīvzs, Viljems Defo, Īens Makšeins.

Festivālā būs redzama arī Linnas Šeltones filma «Iestrēguši jaunībā» («Laggies»), kurā galvenās lomas atveido Keira Naitlija, Sems Rokvels, Hloja Greisa Moreca un Ellija Kempere, kā arī Deimiena Čazela filma «Atsitiens» («Whiplash») ar Mailzu Telleru galvenajā lomā.

Tiks izrādīta arī Dānijas Lielbritānijas un Dienvidāfrikas filma «Pestīšana» («The Salvation»), kuras režisors ir Kristians Levrings. Filmā galvenajās lomās ir Madss Mikelsens, Džefrijs Dīns Morgans un Eva Grīna.

Festivāla skatītājiem tiks piedāvāta arī triloģijas «Before Sunrise» režisora Ričarda Linkleitera šī gada filma «Puikas gadi» («Boyhood»), kur galvenajās lomās ir Ellars Koltreins, Ītans Houks un Patrīcija Ārkete. Būs skatāma arī filmu «Real Steel» un «The Bourne Legacy») režisora Dena Gilroja filma «Nakts reportieris» («Nightcrawler»), kurā galvenās lomas atveido Džeiks Džilenhols, Renē Ruso un Bils Pekstons.

Skatītāji varēs redzēt arī Lielbritānijas filmu «Nika Keiva 20 000. Diena» («20,000 Days on Earth»), kuras režisori ir Aiens Forsaits un Džeina Polarde, kā arī Žana Marka Vallī filmu «Mežone», kurā galveno lomu atveido Rīza Viterspūna.

Festivālā tiks izrādīta arī režisora Alehandro Gonsalesa Injaritu filma «Putncilvēks vai neparedzēts neziņas labums» («Birdman»), kurā piedalās tādi aktieri kā Maikls Kītons, Edvards Nortons un Emma Stouna.

Festivālā «Spektrs» būs redzama arī latviešu režisora Aika Karapetjana filma «M.O.Ž.» («The Man in the Orange Jacket «), kurā spēlē aktieri Maksims Lazarevs, Anta Aizupe un Āris Rozentāls. Festivālā viesosies arī pats filmas režisors.

Biļetes uz festivāla filmām iepriekšpārdošanā varēs iegādāties kinoteātra «Kino Citadele» kasēs no 31.oktobra līdz 2.novembrim. Pēc tam līdz pat festivāla dienai tās būs pieejamas arī kinoteātra mājaslapā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu