Kristians Beils: Mozus bija barbars un šizofrēniķis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Angļu aktieris Kristians Beils saniknojis ticīgos ar izteikumiem par Bībeles varoni Mozu, ko viņš spēlē režisora Ridlija Skota gaidāmajā filmā «Exodus: Of Gods and Kings», vēsta britu laikraksts «The Guardian».

«Es pieļauju, ka viņš varēja būt šizofrēniķis, kā arī viens no barbariskākajiem cilvēkiem, par kuriem esmu lasījis,» Beils teica preses konferencē Losandželosā.

Aktieris atzina, ka pirms lomas uzņemšanās neesot bijis ļoti zinošs par Bībeli, taču pēc tam pievērsies kristietības, jūdaisma un islāma svēto rakstu izpētei, kā arī izlasījis rakstnieka Džonatana Kirša darbu par Mozus dzīvi.

«Viņš bija ļoti vētrains, nemierīgs un neparedzams cilvēks. Taču man lielākais pārsteigums bija Dieva būtība - viņš bija tikpat mainīgs,» norāda Beils.

Kristiešu interneta vietne «Christianity Today» pauda cerību, ka Skota lielbudžeta filma būs tuvāka Bībelē aprakstītajam nekā šogad iznākusī Darena Aronofska kinolente «Noah» («Noass»).

Filmā «Exodus: Of Gods and Kings» Sarkanās jūras «atvēršanās» Mozus priekšā skaidrota ar zemestrīci, nevis dievišķu brīnumu. «Nav iespējams pāršķirt jūru, lai ūdens sienas stāvētu taisni, kamēr cilvēki caur tām iziet pa sauszemi,» uzsver Skots.

Viņš atzina, ka bērnībā neesot varējis noticēt Bībeles sižetam, ko redzēja kristīgajā televīzijas pārraidē «The Ten Commandments». «Es atceros šo sajūtu. Man šķita, ka tam jābūt kādam zinātniskam izskaidrojumam,» sacīja režisors.

Decembrī kinolente iznāks kinoteātros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu